Szeretitek a paradicsomot?
Illetve a paradicsommal készült ételeket ?
Mennyire egészséges a paradicsom ?
Imádom kacsazsíros kenyeret karikára szelt paradicsommal borítva.
De egyébként salátának is cukros-citromleves öntetben
Szeretem még töltött paprikához, húsgombóchoz is paradicsom-mártásnak.
Az a paradájsz a kulcsszavaknál... egek. :DD
Én nagyon szeretem nyersen is, kajában is és, mint minden zöldség/gyümölcs a paradicsom is egészséges.
"Táplálkozási értéke abban rejlik, hogy harmonikus összetételben tartalmazza a különböző aroma anyagokat, amelyet más növények ízben nem tudnak megközelíteni. A vitaminok közül legjelentősebb a C-vitamin, de még 11-12 féle vitamin található benne, közöttük az A, B1, B2, ezek mellett jelentős mennyiségben tartalmaz karotint.
A benne található likopin egészségmegőrző hatású, csökkenti bizonyos daganatos betegségek kialakulásának esélyét (prosztata, gyomor, emlő) védelmet nyújt degeneratív idegrendszeri megbetegedésekkel szemben. Jelenléte a bőrben véd a káros UV-sugaraktól."
Én is szeretem, de sajnos nem valami egészséges.
A csucsorfélék csoportjába tartozó burgonya, paradicsom, paprika és padlizsán nagyon előnytelen hatással vannak az emberi fiziológiára:
utolsó válaszoló : inkább nem mondok erre a cikkre semmit ....
azért köszi a válaszod
Minden formájában, de enni csak az igazi kertben termettet.
Nyáron szoktam pl. úgy, hogy a jól lehűtött paradicsomot felszeletelem, kicsi só, és reszelt füstölt sajttal meghintve belapátolom.
Üvegben eltéve (kis zellert belefőzve)kedvenc téli itókám.
Savanyítva zölden is finom.
nagggyon szeretem
főleg a házi italt
meg a ketsupos tésztákat,
meg a paradicsomos húsgombócot,
de leginkább a zsíroskenyeret 1/2 kilót.
Igen, a zöldségek közül a kedvencem. Nyersen legtöbbször rántotta mellé eszem, a paradicsomból készült ételeket is szeretem, kivéve a lecsót...
És igen, egészséges, köztudott, hogy a daganatos betegségek kialakulása ellen igen hatásos!
Imádom, illetve imádtam és imádnám. Gyerekkoromban a kertből legeltük, isteni volt. A múlt héten csináltam töltött paprikát, a paradicsomszósztól két napig égett a gyomrom, majdnem megbolondultam. A mai paradicsom már nem az, ami régen volt. Kezdem megutálni.
8-as, végre valaki aki utálja a lecsót. Én nem merem megmondani magyar embereknek, hogy két dolgot nem szeretek: az egyik a lecsó, a másik a halászlé. Félek, hogy meglincselnének. Pedig a pusztáról származó "ősmagyar" vagyok. :)
Na ez nekem is érdekes , hogy van aki nem szereti a lecsót meg a halászlevet .
De hát ízlések és pofonok .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!