Havi 60000ft két főnek milyen étkezést biztosít? Mennyire lehet ennyiből egészségesen étkezni?
Minden kaja egészséges, ha nem zabálod teli magadat...
Amúgy meg bőven ki lehet jönni belőle.
Tudom h magyarok vagyunk, es oruljunk ha barmennyi is jut. De azert napi ezer forinttol ne szalljunk mar el! Jo hogy nem azt irtatok h ennyit el sem lehet kolteni kajara.
Persze amig csirkecombot, fozeleket meg paprikas krumplit eszel, addig ki lehet jonni ennyibol. De azert ne csunaljunk mar ugy mintha ez rengeteg penz lenne. Mindenesetre tengeri hal, vagy marhahus nem fog az asztalodra kerulni!
Ez ugye napi 1000 forint/fő, háromszori étkezésre.
Semmi "habzsi-dőzsi", de okos tervezéssel, akciók kihasználásával megoldható a dolog.
Egy fagyasztó mindenképpen szükséges lesz, és nagyon oda kell figyelni a szezon zöldségekre, gyümölcsökre.
Savanyúságot, szörpöket, lekvárokat, stb. magadnak kell készíteni, mondjuk ez valamilyen szinten jó móka is.
A bőven ki lehet jönni belőle erős túlzás,de nem lesz probléma. Én csak húst (ebből vegyesen csirke,hal,sertés,marha) ,tojást,zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztok,elég szép mennyiséget,és kijön 800-1000 forintból.
Aki még kenyeret,meg pudingot,meg anyámkínját akar enni ,az nem hiszem,hogy "bőségesen" ki fog jönni belőle.
Ha mminden nap paprikáskrumpli meg krumplistészta van,akkor nagyon bőségesen kijösz belőle.
Márpedig szerintem is simán elég ez az összeg. Kivéve persze extra esetekben, egy mázsás testépítő vagy egy gyors növésben levő fiatal fiú más kategória. Mi ennyit költünk a párommal, én szinte teljesen paleósan eszem most, ő az ipari mennyiségű rizst leszámítva hasonlóan, mint én. Kb. hasonló lehet az ételköltségünk, mert bár a rizs roppant olcsó étel, máris nem az, ha telenyomjuk minőségi kakaóval, mézzel, mazsolával és banánnal, ráadásul ő többet is eszik, mint én.
Mivel húst nem szoktunk enni, gyümölcsből pedig nagyon keveset kívánok, nagyon kell alapoznom a tojásra és az olajos magvakra (bár a téli zöldségköltségem se semmi, nekem nagyon kell a sok és változatos zöldség olyankor is). Úgyhogy nekem a "tejfölöm" kesu, a "lisztem" szezám, mák, mandula, dió és egyebek (a drágábbakat azért nem kilószámra használom), a "tejem" kókusz, a sütim kókusz és dió... Nem nevezném kifejezetten olcsónak, bár megfelelő hozzáállással és kreativitással nem drága, az életmódváltásom előtti tésztás-kenyeres korszakban ugyanennyit költöttünk s most jobbakat eszünk. Többnyire nem az olcsó alkatrészek határozzák meg az emberek ételköltségeit, amíg nem nagyon szegények. Ha valaki rizsen, liszten, olcsó zöldségeken élne, jóval havi 10 ezer alatt ehetne (azt persze nem mondom, hogy egészségesen, bár az átlagnál jobbat még elérhetne, kihagyva sok bolti vackot, amit az átlag gyakran eszik), de nem ez a jellemző.
Itthon főzünk, ez az étrendemből is adódik, jobban is szeretjük és pénzünk sincs másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!