Ha úgy kéne bevásárolnod 5 ezer forintból, hogy mától fogva hónap végégig legyen elég étel és ital, te miket vennél?
A saját helyemben semmit, pár hónapra való ételem tuti van.
Amúgy elgondolkodnék, de tuti lenne közte tojás, rizs, lenmag, zsiradék, káposzta, répa, vöröshagyma s egyéb olcsó és számomra alap zöldségek (szerencsére most már esnek az árak rendesen). Fűszer is, ha nincs. Ezzel már valahogy ellennék, bár hiányozna a többi olajos mag és a gyümölcs (egy pici gyümölcsöt azért vennék. mivel itt igen kevés a pénz, inkább csak citromot és szolidan limonádéznék).
De az én étrendem eléggé eltér az átlagtól. Elég olcsón meg tudnám oldani, a kalóriabevitelem zöme zsírból jönne, de ahogy írtam, lenne azért bőven zöldség és azért némi egyéb is, de ideiglenesen akár még hiányom is lehet ebből-abból, sokan tartósan azt csinálják, bár őket nem kívánom követni.
Valószínűleg éhendöglenénk, mert ennyiből szerintem lehetetlen...
lisztet, tejet (nyilván a legolcsóbb tartósat ennyi pénzből), élesztőt (- és magam gyúrnék kenyeret, ez lenne szendvics vagy hasonló formában reggeli-vacsora...), a legolcsóbb szezonzöldségeket, valami vaj jellegű kenyérre kenhető dolgot, tésztát, rizst vennék, és olcsóbb konzerveket.....
Amire semmiképp sem költenék az pl. hús, édesség vagy nassolnivaló, ital, készétel.
Ha tudsz főzni, vegyél sok rizst, ne előfözöttet, a simának 200 körül van kilója, nagy lábassal lesz, eheted sósan, édesen, zabpehely is olcsó, kiadós. Felejtsd el az üdítőt, tejterméket, húst, konzervet, zacskós levest, mirelitet, készkaját, édességet, kenyérfélét. 3 hét alatt 17 évesen sem leszel hiánybeteg. Valami friss gyümölcs, zöldség belegér, alma van 120 ért, káposzta is, plusz krumpli, főtt tészta. Kis fűszerrel mindent fel lehet dobni, pld fokhagyma, torma.
Ahogy előttem írták, a lenmag is jó, ha van kávédaráló, egészben vedd, te daráld, úgy olcsóbb, bármibe teheted, nyersen is, eltelíti a gyomrot és nagyon tápláló.
Egy-egy zacskó sárgaborsó is belefér, beáztatod és addig főzö, míg pépes lesz, semmi habarás, rántás.
Zapegelyből felesben sima liszttel süthetsz palacsintát tej és tojás nélkül, tehetsz bele pld őrölt lenmagot kevés cukros vízzel összekeverve, lekvár állagú lesz.
Az előző tud valamit :D Igen, a sárgaborsó is nagyon jó, arra nem is gondoltam, mert én ritkán eszem hüvelyeseket.
A lenmagot én gyakran sült vagy szójaszószos nyers zöldségekre szórom, javítja a kiadósságát. Rengeteg rost van benne. Rántottába is kevertem már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!