Hogyan csináljak jó bogrács kaját?
Itt egy alaprecept, ezt lehet variálni, finomítani. A hús lehet bármilyen, sertés, csirke is pl. Én szoktam bele füstölt húst is tenni. Krumpli helyett tehetsz bele babot is, akkor babgulyásod lesz.
Nagyapa receptje:D nem tudom hány főre főzöl de egy főnek számíts 1/2 - 3/4 litert. Ha két literes bográccsal főzöl dobjál bele egy nagy fej apróra vágott vöröshagymát, és reszelj bele egy közepes savanyú uborkát majd önts rá vizet (ne sokat,csak annyit hogy le ne égjen).Kevergesd és mikor már üveges (azaz átlátszó) tegyél bele bármilyen húst amennyit gondolsz! Ha csirkét raksz bele félig főzd meg, ha disznót vagy marhát akkor úgy hogy már majdnem teljesen főtt legyen de azért még kemény is. (majd megérzed) akkor tegyél mellé kockákra vágott krumplit, (amennyit gondolsz).Önts rá annyi vizet hogy a krumplinak csak a hegye látszódjon ki. Főzd és közben kevergesd, ha elfő a leve önts hozzá.mikor már majd amikor kész tegyél hozzá pár gerezd apróra vágott fokhagymát hogy jól átjárja.
megjegyzés I. a húst forgasd meg a szaftban az elején hogy bevegye.
megjegyzés II. ne kóstold meg túl sokszor mert elfogy! (én így jártam)
magjegyzés III. nagyon finom! :D lásd a tányérok alján. Ha azok nem látszanak valamit ELRONTOTTÁL! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!