Van különbség az étkezési keményítők között?
Rizskeményitöt nem használok.
Burgonyakeményitöt használok. Nekem ez vált be .
Bio boltokban ,vagy multikban szoktam venni ,de volt már ,hogy füszer boltban kaptam.
500g szokott kb nagyon max 600ft. Attól függ ,hogy hol veszem.
A keményítö nem egészségesebb vagy egészségtelenebb, mint a liszt.
A különféle keményítöknél a különbség csak az, hogy miböl indult ki, és aki érzékeny pl a rizsre, annak a rizskeményítövel is lesz problémája.
A különbség csak annyi, hogy liszttel sürítve fehér lesz a leve, kemenyítövel meg kocsonyás jellegü.
Valamiért most divatba jött a keményítö, és ezért mindenhol ezt reklámozzák.
Szerintem a hagyományos ételeknél nincs értelme keményítöt használni, a liszttöl sem lesz lisztízü, ha rendesen felforralod utána.
A keményítőt valamivel nehezebb megemészteni, ezért hiába kb azonos a kalória, nem tud annyi felszívódni, ezért elvileg valamivel jobb fogyókúrához.
Gyakorlatilag viszont elhanyagolható a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!