1/1 anonim válasza:
A pezsgő egy un. "második erjedés" során nyeri el széndioxid tartalmát: a borhoz cukrot és élesztőt adnak, palackba vagy erjesztő-tartályba töltik, s lezajlik az a bizonyos erjedés, melynek során szén-dioxid termelődik, valamint minimális mértékben ugyan, de a nedű alkoholtartalma is gyarapodik.
A habzóbor (többek között a prosecco is) születését nagyon leegyszerűsítve úgy kell elképzelni, mint a szódavíz-készítést: a bort szén-dioxiddal telítik, palackozzák, pihentetik egy-két hétig és máris indulhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!