Kajaháborúk itthon. Mégis hogy csináljam úgy, hogy jó legyen?
Párom nem eszi a túrót, tejfölt, joghurtot, még nyomokban sem viseli el, és jószerivel semmilyen zöldség-gyümölcs nem fogy, maximum uborka, vagy paprika, ha anyósék hoznak nekünk. Én se szeretem a zöldségeket, borsótól, gombától, kukoricától öklendeznem kell, de néha besúvasztok némi zöldes vacsorát, főleg káposztáshúst ezerféle változatban. Gombát enné, de én még a szagát se bírom, szóval azt az ősöknél szokott.
Lényegében, ha nem akarok kétfelé főzni, akkor csak a pörkölt és az egybesült húsok maradnak, de még ez is limitálva, mert krumplit nem eszik, én meg rizst nem tudok még egy darabig, a fogam miatt. Az lesz a vége, hogy vagy megöljük egymást a kaja miatt, vagy mindketten skorbutban fogunk elhalálozni (talán meg is történt volna, ha nem ennénk vitaminkapszulákat), ez így nem élet! Az energiaszintünk lassan mínuszban van, gyakran törnek ránk alvásrohamok. Mégis mit csináljak, győzködjem, ne győzködjem, magamat hogy győzzem meg, hogy lehet legyűrni a kajaundort?
Ne sokalld az 50-et. Nem csoda, hogy megoldottátok 25-ből is, iszonyatosan egyszínűen, zsírosan, egészségtelenül és egyhangúan étkeztek.
Fogyasszatok több gyümölcsöt! Próbáljátok ki más nemzetek konyháit is! Zöldségek? Szinte teljesen hiányoznak a felhozatalból. A köretek kimerültek a "rizsában" és a tarhonyában meg kenyérben. Ez iszonyatos szegényes. Könyörgöm, ezer féle dolgot lehetne még feltálalni.
Nem csoda hogy, ennyire rossz állapotban vagytok, zöldség/gyümölcs nélkül szinte semmi vitamin nem jut a szervezetetekbe, csak nehéz hússal és tömény cukrokkal tömitek magatokat.
Hát tényleg elég egyhangúan étkeztek. Ha nem akartok 40 évesen szívrohamban meghalni, akkor javaslom, hogy sürgősen vezessetek be valami reformot.
Rengeteg ételt lehet készíteni , babbal, tökkel, cukkinivel, padlizsánnal és társaikkal. Káposztával, lilakáposztával, kelkáposztával, kelbimbóval, sóskával, spenóttal. Ezek telis-teli vannak vitaminnal, nem drágák a szezonban és lehet fagyasztóban raktározni. Újhagyma, póréhagyma feldob bármilyen levest vagy rakottas ételt.
A gyülömcsöket: almá
*valamiért lemaradt a fél posztom.
.. almát, meggyet, barackot, sárgadinnyét, epret levesekhez szuperül lehet használni, szintén fagyasztóban elállnak.
Komoly változtatás kell, küzdjétek le a finnyásságot, mert tablettás vitaminon nem lehet megélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!