Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyik gyereket itthon hagyni,...

Egyik gyereket itthon hagyni, míg a másikkal elutazik?

Figyelt kérdés
Két gyerekes családról van szó, két tinilányuk van. 14 és13 évesek. A kisebbik és az apuka is januári. A családtól közösen pár napos angliai utat kaptak ajándékba. A nagyobbik lánynak pár hónapja volt a szülinapja, ö is szép ajándékot kapott, de tárgyit, nem élményt és nem a szülövel közösen. Az rendjén van hogy öt kihagyják egy ilyen kalandbòl? Ti mennétek igy egyedül egy gyerekkel, nem kelleni a két szülönek és a két lánynak együtt utazni?
2014. jan. 7. 09:25
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
81%
Én nem hagynám itthon, ha csak nem kifejezett kérése ez. Bár akkor is elgondolkodnék, miért nem szeretne utazni. Vagy mindkettő jönne, vagy egyik sem. Tárgyi ajándék ide, tárgyi ajándék oda.
2014. jan. 7. 09:29
 2/21 anonim ***** válasza:
76%
Semmiképp sem hagynám itthon, teljesen mindegy, hogy mikor van a szülinapja. Ha jól értem, akkor az apuka és a nagylány utaznak, anyuka meg marad a kisebbikkel. Hát ez nekem nagyon fura, ha ők tényleg egy család, akkor együtt kellene menniük, mivel a kisebb kapott tárgyi ajándékot, és az egész család menne, véleményem szerint a nagyobb választhatna magának ott valamit, hogy neki is legyen külön szülinapi ajándéka.
2014. jan. 7. 09:32
 3/21 anonim ***** válasza:

Én nem mennék el. Ha az otthon hagyott lány azt is mondja hogy biztos nem baj neki, később lehet mégis rosszul esne neki, hogy egy nagyobb utazásból maradt ki.

Mondjuk nem tudom, náluk mennyire szokásos a külföldi utazás, egy Balaton talán kevésbé lenne fontos. Ők ismerik, hogy ha azt mondja hogy nem akar menni, akkor azt tényleg azért is mondja. Egy-egy 14 éves talán maga sem tudja.

Hasonló szituációban amikor tesóm 2 éves volt akkor én és anyukám elmentünk nyaralni, viszont ekkor ő még nagyon kicsi volt mi pedig csak "csajos" nyaraláson voltunk ketten.

Ő is ment már nélkülem, más rokonnal külföldre.

2014. jan. 7. 09:34
 4/21 A kérdező kommentje:
Szoktak máskor is menni külföldre, évben 5-6szor, van hogy csak 1-2 napra, de ettöl függetlenül nem hagynám ki az egyik gyereket
2014. jan. 7. 09:39
 5/21 A kérdező kommentje:
Az apa és a kisebbik utazik, mindkettönek szülinapi ajándék
2014. jan. 7. 09:40
 6/21 anonim ***** válasza:
68%
Ha szülinapi ajándék, és évente 5-6-szor utaznak, akkor igen. A család NEM köteles mindenkinek az utazását fedezni.
2014. jan. 7. 09:46
 7/21 anonim ***** válasza:
83%

Ha ilyen gyakran mennek és a lány nem akar különösebben menni, akkor nem baj.

Majd megy máskor, mondjuk nyáron, akkor legalább nem fog fázni sem.

2014. jan. 7. 09:48
 8/21 anonim ***** válasza:
85%
Tehát a családtól kapott a ket szülinapos egy utazást ajándékba. Ki ezzel a probléma? Azt hittem, hogy mindenki menne, csak az egyik gyerek nem. Az gaz, ez nem.m
2014. jan. 7. 09:51
 9/21 anonim ***** válasza:
68%

Én elutaznék. Nem tartom jónak, ahol a gyerekeknél ennyire megy az osztozkodás.

Évente többször utaznak. Tehát nem arról van szó, hogy most ezek után 5 évig nem lesz pénze a családnak külföldi útra.

Nálunk soha nem volt ebből gond. Illetve talán az első olyan útnál, ahol nem ment mindenki, fura volt. Kicsit talán rosszul is esett. De idővel kiegyenlítődött a dolog. A "pasis" nyaralásra csak az öcsém vitte el apa, városnézésre én mentem anyával, néha a húgom is csatlakozott. Csajos, bulizós útra ketten mentünk a húgommal, biciklis utakra apa ment a húgommal és az öcsémmel. Anya gyakran utazott el úgy, hogy senkit nem vitt, mert a saját testvérével volt.

Szerintem nincs ezzel gond. Egy kisgyereknek persze szinte lehetetlen ezt elmagyarázni, de egy kamaszlánynak már illik megértenie, hogy az élet nem olyan, hogy mindig mindenkinek minden jár. Néha az egyiknek, néha a másiknak. Ez így SOKKAL életszerűbb.

2014. jan. 7. 09:53
 10/21 anonim ***** válasza:
72%
"Az apa és a kisebbik utazik, mindkettönek szülinapi ajándék" - Kérdező, ez így szerintem tökéletesen elfogadható... meg egyébként is az ő családjuk tipikus belügye, amihez másoknak a világon semmi köze.
2014. jan. 7. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!