Segitség nem tudok mit főzni?
Nem kötözködésből, a kérdező listáján eléggé pontosan rajta volta, hogy mi van otthon, zöldségek (kivéve répa) és tejszín nem volt a listán. Erre írtam, hogy menjen el bevásárolni...
Nekem is van egy hasonló receptem, vöröshagymán párolom meg a krumplit és arra ütöm a tojást, de megvan az az arány, ameddig még működőképes a recept. Mindegy, hogy 2 krumplira vagy 4-re teszem a 2 tojást, de nem mindegy, hogy 2-re vagy 1 kilóra...
Természetesen ráteheti 40 dekára, és akkor jók az arányok, de az meg nem elég 3 embernek.
Ha van otthon több tojás, akkor lehet több krumplival, több embernek.
Én azért - ha bárki jön hozzánk, barátok vagy a szüleim - igyekszem ehető ételt az asztalra tenni. Nem kaviárt meg sült mangalicát, és nem vagyok akkora szakács, hogy éttermi fogásokat előállítsak, de ha nem vagyok képes valamilyen okból olyan ételt feltálalni, amit elfogadható, akkor legrosszabb esetben csinálok szendvicseket. Mert akkor legalább úgy állnak fel, hogy ettek jó szendvicset és jóllaktak, nem úgy, hogy volt valami a tányéron, amit még soha nem láttak, de többet nem is szeretnék.
A kísérletezés ideje nem akkor van, amikor vendégek jönnek. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!