Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tésztát akarok főzni, segítség!?

Tésztát akarok főzni, segítség!?

Figyelt kérdés

Van egy csomag tésztám itt a koliban, és spagettit akarok csinálni. Hogyan kell megfőzni a tésztát? Így gondolom én: rakok sót a vízbe, felforralom, rakok bele egy kis olajat (ezt mikor kell?), majd beleteszem a tésztát, és kiveszem, ha megfőtt. Minden jó így? Kérdéseim: mennyi ideig kell főzni? ha nem tudom beletenni a tésztát a lábasba, mert hosszú, akkor ketté kell törni? le kell takarni? miután kivettem, mit kell vele csinálni?

És az alappal mit kell csinálni? Ilyen befőttesüvegben van, knorr. Hogy kell megmelegíteni? Kérlek úgy magyarázzatok el mindent, mint egy idiótának! 20/f

2010. febr. 17. 14:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
na, tudod te. felraksz vizet forrni, bele só. ha forr bele a tészta, (én ilyenkor rakok bele egy kiskanál olajat, hogy ne ragadjon össze) ha hosszú a tészta én el szoktam törni, de valaki beleállítja és ahogy puhul a tészta úgyis beletekeredik majd a többi része is. néha kevered, és kb 10 perc után kiveszel egy kis darabot, kóstolod, ha kemény még a belseje tovább főzöd. vagy kiveszel egy kis darabot, kettévágod, és ha fehér még a belseje akkor még főzni kell. ha jó, leszűröd. nem tudom milyen szószod van, azon biztos van "használati utasítás" de szerintem kislábasban felmelegíted és ráteszed. sajtot szórsz a tetejére ha illik hozzá ízben. jó étvágyat.
2010. febr. 17. 14:33
 2/3 anonim ***** válasza:
Minden száraz ( nem frissen gyúrt ) tésztát így kell főzni :Elég sok vizet forralsz.Ha lobogva forr,beleteszed a tésztát,egy kanál olajat ,néha megkevered,hogy ne tapadjon az edény aljára.Ha újra forr a víz,vedd le a tűzről,tegyél rá födelet.5-10 percenként keverd meg.Általában negyedóra alatt megpuhul teljesen és leszűrheted.A sót ne felejtsd ki a vízből.
2010. febr. 17. 19:33
 3/3 A kérdező kommentje:
Miért kell levenni a tűzről, ha újra felforrt a víz? Nem jobb, ha rajta marad?
2010. febr. 18. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!