Segítség, anyósom miért nemenged főzni?
Ha nem akarja, akkor törődj bele. Ne főzz. majd ha külön költöztök főzőcskézel. Ne nehezítsd meg az együtt töltött időt egy ilyen vita megindításával.
Egyébként nekem apósom ilyen. Meg is jegyeztem, hogy ha esetleg nem lesz anyós főztje tuti éhen hal, mert én főzök ugyan, de könyörögni nem fogok, hogy egyen. Ha nem hát nem.
Fél hogy átveszed a munkáját.Nekem a nagyim volt ilyen.Szintén cukrász vagyok de az ő mércéjét sosem sikerült megütni,az övé jobb volt ,szerinte.
Ha nem akarja ne főzz,csináld meg a mond és kész.
Sok nő nem engedi át a konyháját, ezt csak az nem érti akinek még nem volt saját vagy ha volt is nem érezte sajátjának. Ez az ő feladata, az ő konyhája, ő pakolt és mosott el itt mindent, mindennek meg van a maga helye, ezt nem akarja kiadni a kezéből.
Ha valaki belekontárkodik csak árt, még akkor is ha épp olyan takaros mint ő, akkor is egy más rendszert fog kialakitani mint amit ő megszokott.
Ezt a feladatot ő vállalta, ezt csinálja mig birja, még akkor ha már 70 éves lesz. Ez nem ellened szól, ezt saját magának csinálja, igy is jelezve mindenki számára a családban hogy neki itt helye és szava van.
wáo....nekem van konyhám, fözök is benne...de bármikor átengedem másnak, ha ugy van...:D:D:D nekem ez nem jelent gondot:D
23L
Lehet azt remélte, hogy még nem lesz kész a kaja, avagy még bele sem kezdtél mire hazaér a rendelt kajával, nem tudom. Ez az, amiért sosem költöznék anyóshoz. :) Mi még csak egy éve vagyunk együtt a párommal, nem élünk együtt, de komolyabb kajákat nekem sem hagy sosem megcsinálni. Max valami gyors kaját (krumpli/rizs, rántotthús), esetleg egy palacsinta, vagy muffin. A válasza egyszerűen az volt, hogy nem azért vagyok itt, hogy mindent megcsináljak helyette. Azt megköszöni ha ebben abban segítek, de egy komplett ebéd már túl nagy kérés lenne és nem is engedné.
Szerencsére az ő ízviláguk közel áll a mi családunkéhoz, így panasz nem hiszem hogy lenne, én is finnyás vagyok mások kajájára, éppen azért mert az mégsem a megszokott, de náluk nincs ilyen bajom.
Lehet hogy nálatok nem állnak egymáshoz annyira az ízlések és míg mondjuk apósod vevő az új ízekre, anyósod egyáltalán nem, vagy a fene sem tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!