Hogyan tudok csírzátatni itthon házilag?
Nagyon egyszerű. Keress egy lapos tálat, de ha nincs és nem ipari mennyiségben akarsz csiráztatni, egy tejfölös pohár is jó, amit kettévágsz, hogy ne legyen olyan magas.
Zsebkedbő, vagy vatta közé teszed a magokat, babot, bármit és állandóan nedvesen tartod, de ne öntözd túl, mert akkor berohad, megpenészedik.
A csirázáshoz nem kell fény, a később kibúvó csirák, a növény fejlődéséhez viszont már igen.
És a technikája? Azt olvastam, h minden nap le kell mosni.
Azt tudom, hogy egy bab mondjuk vizes vattába rakva kicsírázik. Iskolás korunkban sokat játszottunk ilyennel. De én étkezésre szeretném próbálni. Nem hiszem, hogy a vattás csíra nagyon higiénikus.
Jézusom,nem higiénikus,betojok:D:D
Ne röhögtess már!Nekem az is higiénikus amikor leveszem a kertben a zöldséget gyümölcsöt és eszem ahogy van.
Egyébként normál földbe is lehet csíráztatni.Előtte sütöd a sütőbe,ezzel fertőtleníted,így "higiénikus lesz":D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!