Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan tudok csírzátatni...

Hogyan tudok csírzátatni itthon házilag?

Figyelt kérdés
Babot, lencsét, amihez semmi különös felszerelés nem kell?
2009. dec. 1. 10:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű. Keress egy lapos tálat, de ha nincs és nem ipari mennyiségben akarsz csiráztatni, egy tejfölös pohár is jó, amit kettévágsz, hogy ne legyen olyan magas.

Zsebkedbő, vagy vatta közé teszed a magokat, babot, bármit és állandóan nedvesen tartod, de ne öntözd túl, mert akkor berohad, megpenészedik.

A csirázáshoz nem kell fény, a később kibúvó csirák, a növény fejlődéséhez viszont már igen.

2009. dec. 1. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
A leggyszerűbben. Lehet kapni a bioboltokban egymásra rakható zsiráztató tálkákat teljes leirással. Ezekben egyszerre többféle magot is zsiráztathatsz teljes biztnsággal. Két garnitúrám van, igy összesen 10 féle magt csiráztatok egyszerre.
2009. dec. 1. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

És a technikája? Azt olvastam, h minden nap le kell mosni.

Azt tudom, hogy egy bab mondjuk vizes vattába rakva kicsírázik. Iskolás korunkban sokat játszottunk ilyennel. De én étkezésre szeretném próbálni. Nem hiszem, hogy a vattás csíra nagyon higiénikus.

2009. dec. 1. 10:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Jézusom,nem higiénikus,betojok:D:D

Ne röhögtess már!Nekem az is higiénikus amikor leveszem a kertben a zöldséget gyümölcsöt és eszem ahogy van.

Egyébként normál földbe is lehet csíráztatni.Előtte sütöd a sütőbe,ezzel fertőtleníted,így "higiénikus lesz":D:D

2009. dec. 1. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Jó, igazad van, ezt nagyon hülyén fejeztem ki!!!! Bocsi!!! Nem is úgy a higiéniára értettem, de hogy a vatta az bepállik, bebüdösödik, azon megrohadhat a mag. Isten menst, hogy még az jöjjön ki belőle, hogy gumikesztyűben szeretnék fertőtlenített csipesszel csírát szüretelni!!! :-)))))))))))
2009. dec. 1. 12:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Az egymásra rakható tálkákról én irtam. Nem kell vattázni. A csomagban van leirás is arról, hogyan készül a csíra. De csakis és kizárólag nyersen fogyasszátok, ez a dolog lényege!
2009. dec. 1. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!