S. O. S. Mit lehet főzni disznó nyelvből?
Pörköltet pl, de a legfinomabb megfőzve babérlevéllel, borssal, köménnyel, majd kihűtve a bőrét lehúzva szépen szeletelve hidegkajának megenni.Hidegtálak drága húsfélesége !:)
Kocsonyába sem utolsó !
megfőzni ,jó füszeres fokhagymás lében . pástétomnak ,
kocsonyába ,hídegtálra
Ezt a fajta becsinált-levest készítettük disznóölés után a nyelvből-szívből-veséből-kevéske színhúsból.
Persze, ahogy írta is itt valaki, először a nyelvet meg kell abálni, a fehér bőrét lehúzni. A vesét szintén megabáljuk, hosszában ketté-vágjuk, a belső zöld-részt = epe (!) szigorúan kivánguk, és utána a leves főzése, ahogy a linkben szerepel!
Másnapos gyomorba kiváló!
Az epe a máj mellett van, nem a vesében. Nem értem, mit keresne benne??.
A nyelvhez meg végképp semmi köze.
A kérdésere már válaszoltam, remélem érthetően.
Kedvencem:
A disznó nyelvet kuktában babéros, borsos, sós, fokhagymás vízben puhára főzöm.(20-25 perc)
A két leszűröm, a nyelveket megtisztítom, feldarabolom.
A lébe kockára vágott krumplit főzök, a sót beállítom, majd a nyelveket visszatéve gyenge tejfölös habarással besűrítem.
Némi buggyantott tojás csak segít az ügyön. Citromlével, mustárral pikánsra savanyítom.
Végül is "majomfogó", de nyelvvel.
Kicsi anatómia:
Az epehólyag valóban a májon van, kvázi "ránőve", éles késsel alávágva könnyen lehúzható!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!