Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » S. O. S. Mit lehet főzni...

S. O. S. Mit lehet főzni disznó nyelvből?

Figyelt kérdés
2013. dec. 19. 11:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%

Pörköltet pl, de a legfinomabb megfőzve babérlevéllel, borssal, köménnyel, majd kihűtve a bőrét lehúzva szépen szeletelve hidegkajának megenni.Hidegtálak drága húsfélesége !:)

Kocsonyába sem utolsó !

2013. dec. 19. 11:43
 2/11 anonim ***** válasza:

megfőzni ,jó füszeres fokhagymás lében . pástétomnak ,

kocsonyába ,hídegtálra

2013. dec. 19. 11:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Ahogy az elsö írta, csak amikor kész, akkor fokhagymával és pirospaprikával bedörzsölve mint abált nyelvet tálalni.
2013. dec. 19. 11:54
 4/11 anonim ***** válasza:
33%

[link]

Ezt a fajta becsinált-levest készítettük disznóölés után a nyelvből-szívből-veséből-kevéske színhúsból.

Persze, ahogy írta is itt valaki, először a nyelvet meg kell abálni, a fehér bőrét lehúzni. A vesét szintén megabáljuk, hosszában ketté-vágjuk, a belső zöld-részt = epe (!) szigorúan kivánguk, és utána a leves főzése, ahogy a linkben szerepel!

Másnapos gyomorba kiváló!

2013. dec. 19. 11:56
 5/11 anonim ***** válasza:
52%
jó füszeres lében megfőzük ,és szeletelő géppel vékony szeleteket vágunk majd torma krémmel megtöltjük..
2013. dec. 19. 11:58
 6/11 anonim ***** válasza:
66%
Csináltam már vadas szósszal is, és tejfölös lében ecetes, cukros babérleveles szószban is spagettivel. A második a szalontüdő szószára hajaz.
2013. dec. 19. 12:03
 7/11 anonim ***** válasza:
58%
Namost az epe olyan messze van a vesétől, mint zsandár faxa a darumadár sejhajától!
2013. dec. 19. 12:04
 8/11 Nádszálkisasszony válasza:
Nem akarok hülyeség írni de én úgy tudom, hogy a savanyú levesbe is szoktak tenni.
2013. dec. 19. 12:39
 9/11 anonim ***** válasza:

Az epe a máj mellett van, nem a vesében. Nem értem, mit keresne benne??.

A nyelvhez meg végképp semmi köze.

A kérdésere már válaszoltam, remélem érthetően.

2013. dec. 19. 15:31
 10/11 doboszoli ***** válasza:
54%

Kedvencem:

A disznó nyelvet kuktában babéros, borsos, sós, fokhagymás vízben puhára főzöm.(20-25 perc)

A két leszűröm, a nyelveket megtisztítom, feldarabolom.

A lébe kockára vágott krumplit főzök, a sót beállítom, majd a nyelveket visszatéve gyenge tejfölös habarással besűrítem.

Némi buggyantott tojás csak segít az ügyön. Citromlével, mustárral pikánsra savanyítom.

Végül is "majomfogó", de nyelvvel.

Kicsi anatómia:

Az epehólyag valóban a májon van, kvázi "ránőve", éles késsel alávágva könnyen lehúzható!

2013. dec. 19. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!