Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyibe kerul egy diszno...

Timike26 kérdése:

Mennyibe kerul egy diszno levàgàsa?

Figyelt kérdés
mindennel egyutt,mi csak nèzok lennèk,a vègèn felpakolnànk a hust ès viszlàt.ès a fustolt hus az hogy lenne mert ugye annak ido kell.
2012. nov. 30. 14:29
 1/5 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem a disznó sulyától is függ: 150000-200000ft körül..
2012. nov. 30. 14:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ahol én voltam, ott ha élve kérted a disznót, akkor a hús kilója 480 Ft volt (élő árban). Ha levágva kérted, és feldolgozva, ott a helyszínen, akkor 700 Ft/kg. (két évvel ezelőtti ár).
2012. nov. 30. 14:50
 3/5 anonim ***** válasza:
73%

Az első válaszoló nagyon jóindulatú, de lövése sincs a disznóvágáshoz.

Pest-m-i árakat tudok írni.

A hízót 550-650 Ft/kg áron meg lehet venni élősúlyban.

Ehhez kell venni rízst, fűszereket, hagymát, fokhagymát, sózott belet, stb. Ezt a hízó súlyára szokták számolni 50Ft/kg maximummal.

A hentes és a segítők nem kerülhetnek többe 10 e Ft-nál.

A füstölésért nem szoktak külön pénzt kérni, ha mégis, akkor a két hátsó sonka, a szalonnák és a kolbász együtt kb. 3-4 e Ft.

Pálinkát vigyetek, és jó mulatást!

2012. nov. 30. 14:58
 4/5 A kérdező kommentje:
utolso,koszonom a rèszletes vàlaszt.mindenkinek koszonom a vàlaszt,az mèg èrdekelne hogy ha nekem nincs helyem mert mondjuk kulfoldrol mennèk haza?akkor hol lesz levàgva?a pàlinkàs dolgot kihagynàm mert 3 kisgyerekkel megyunk.
2012. nov. 30. 15:26
 5/5 doboszoli ***** válasza:

Értem már!

Vannak erre szakosodott tanyák, vállalkozások, az interneten elérhetők.

Szerintem az élő disznó ára, plusz 50% a fűszerekre, segítőkre, böllérre, mulatságra. Alaphangon.

Ha kintről jöttök, a füstölés nehezen megoldható, vagy költséges az idő miatt. Kolbász, sajt másnap, a szalonna, sonka 2-3 hét múlva füstölhető.

2012. nov. 30. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!