Mi a neve, amivel a szalàmikat megfestik és hol lehet megvàsàrolni?
Figyelt kérdés
Szeretnék itthon késziteni pulykasonkàt (pulykamellbõl),de nem tudom mi az ami megfesti rózsaszinre. Valamikor készitettem de elfelejtettem.2011. szept. 11. 17:47
1/14 anonim válasza:
De minek akarod megfesteni? Miért nem jó a természetes szín? Miért muszáj felesleges vegyi anyagokat enni?
2/14 A kérdező kommentje:
Amikor pàcba teszem,akkor olyan szép rózsaszin lesz tõle. Ha nincs szinezve olyan ronda a szine, amùgy gusztusosabb, mint pl. a parizer vagy ehhez hasonló szalàmik. Te sem tudod, hogy mi a neve?
2011. szept. 11. 17:59
3/14 anonim válasza:
létezik olyan, hogy sonkapác, bár azt a disznóvágáskor használják. az fűszerekből áll és sóból, nem vegyi anyagokból.
4/14 anonim válasza:
Némi salétrom só,asztali só keverék.Élénk hús színű lesz.
5/14 anonim válasza:
Majdnem. A salétrom nitrát. Ez a pácsó viszont nitrit. Aki azt mondta nem vegyi anyag, annak üzenem erősen mérgező, de a pácsóban kevés van belőle.
7/14 anonim válasza:
amikor a nagyapámék és a szüleim vágtak disznót, akkor is volt az a bizonyos pácsó, de nem hiszem, hogy akkoriban vegyszerezték volna...
8/14 anonim válasza:
.... bár akkor még nem tudták elolvasni a Wikipedián:))
9/14 anonim válasza:
XVI. század óta használatos a nitrites pác-só.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!