anyukám házi kecsketejből csinálja a túrót szóval elég zsíros az alaptej. felhevíti míg csomós lesz aztán egy "müll"-be köti és hagyja hogy kicsöpögjön a savó.
2009. dec. 8. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
bocs kihagytam hogy nem a tejet hanem az aludtejet kell felhevíteni
2009. dec. 8. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 A kérdező kommentje:
Szoval hagyjam a tejet elöbb megromlani?Aztàn melegiteni?
2009. dec. 8. 17:15
4/11 anonim válasza:
úristen nekünk nem romlik meg a tej ha letesszük hogy aludt tej legyen belőle:D csak tedd le valahova,takard le az üveg száját és várd meg míg ilyen sűrű cucc lesz a tejből,és azt hevítsd
2009. dec. 8. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
A boltban kapható tejekből nagyon gyatra túrót tudsz csinálni. A házitej a legjobb, tehát, minél nagyon legyen a zsírtartalma.
Tehát hagyod megromlani (tkp aludtejet csinálsz), utána felmelegíted. Nem forralod!!
Majd egy textilpelenkával leszűröd. Én így szoktam.
2009. dec. 8. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Ez aranyos volt :) Az aludt tej valójában nagyon hasonlít a romlott tejhez. Lényeges, hogy ne mozgasd, míg megalszik. Sajnos gyári tejekből nem nagyon lehet túrót készíteni, de Svájcban van egy csomó tehén, némelyik lila, láttam a tv-ben ! ;) No, ilyen helyeken kellene beszerezni tejet. :)
A neten elég sok helyen fent van a készítés mente, pl. itt is egy, ni! :) [link]
2009. dec. 8. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
*mente=menete bocs
2009. dec. 8. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 A kérdező kommentje:
Igen rengeteg tehén van itt,a lila az viccnek jo:)
Csak csodàlkozok,hogy ennyi tehén mellett miért nincs turo.Bocsi kezdö hàziasszonyka vagyok,ezért nem tudtam mit csinàljak hogy aludt tejem legyen:)
2009. dec. 8. 18:08
9/11 anonim válasza:
Legalább két liter tejet vegyél,hogy elég túród legyen.Meleg helyen hamar megalszik a tej,és csak rövid ideig kell melegíteni,nem forralni.Minél magasabb zsírtartalmú,annál jobb lesz a túró.Öntsd egy konyharuhába,csomózd össze a négy sarkát,tegyél a sarkak közé egy fakanalat,és lógasd fel egy tál vagy fazék fölé,amíg a savó ki nem csorog.Egy éjszaka kb.elég hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!