Fagyasztóládában meddig áll el a disznó, csirke, hal?
Ha disznóvágás, vagy a baronfi-állomány "kivágása" után teljesen frissen rakom a fagyóba, akkor is max. fél évig tartanám ott. Annyi idő alatt igyekeznék elfogyasztani, vagy legalábbis megfőzni, megsütni, mert abban az esetben még néhány hónappal ki lehet tolni a tárolási időt.
Ha üzletben vásárolt cuccok, akkor bizony csak néhány hét, egy-két hónapra vásárolok, mert ki tudja, előtte már esetleg mennyi ideig állt mások hűtőjében. Egyébként sem vagyok híve, hogy csak azért elköltsem a pénzemet, hogy utána az "hús-alakzatban" álljon és dideregjen a hűtőben ki tudja mennyi ideig.
A halat pedig méginkább: megveszem, 1-2 alatt elfogyasztom, vagy ha tudom, hogy nem fog sor kerülni rá, meg sem veszem.
Persze a hűtő mellé csomagolt használati útmutató szerint ennél lényegesen hosszabb ideig lehet benne tárolni dolgokat.
Láttam én már szomszédban olyan fagyasztott dolgokat, amelyek a hűtő-jegyzéke szerint még ehető volt, de a kaja kinézete alapján nekem már egy falat le nem ment volna belőle, akár a színe, akár az illata szerint sem!
De meglehet, hogy csak én vagyok túl finnyás, túl óvatos!
Működik a hűtő vagy nem?
Elállni eláll korlátlan ideig, hogy fogyasztható marad vagy nem az más kérdés. Ismerőstől kaptunk pár hete 2004-es fagyasztott árút, finom ebédek készültek belőle :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!