Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Heti bevásárlás? 2 Heti? Vagy...

Heti bevásárlás? 2 Heti? Vagy havonta 1 nagy?

Figyelt kérdés

Ti,hogy csináljátok?

Mi nem nagyon vásárolunk előre(rossz szokás),2 naponta járunk boltba,akkor vesszük meg a főznivalót stb.Viszont szerintem így sokat költünk.Mennyire jön ki netek 1 hétre,vagy 1 hónapra?Mi 2 naponta,otthagyunk 6000ft-ot.

2013. nov. 11. 12:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
59%
Mi hetente egyszer megvesszük a főznivalót, kb. 5-6ezret szoktunk fizetni. Tisztítószereket, tartós élelmiszert (olaj, liszt, tej... stb) pedig havi egyszer, kb. 15 ezret hagyunk olyankor a boltban.
2013. nov. 11. 12:10
 2/14 anonim ***** válasza:
59%
Első vagyok, nem írtam, hogy ketten vagyunk.
2013. nov. 11. 12:10
 3/14 anonim ***** válasza:
64%

Mi havonta 2x járunk. De változó mikor mennyit költünk, mert amikor tisztítószereket, egyebeket is kell venni kaján kívül, akkor lényegesen többre jön ki.

Átlagban egy bevásárlás 20-25ezer forint. Ritkán megyünk kisebb bevásárlásokra, akkor többnyire tejet, kenyeret, ásványvizet veszünk itthonra. Ilyenkor szigorúan nem veszünk mást, csak ami szükséges. Mert egyébként az ember telerakná legszívesebben kosarat, csak akkor a havi fizetés erre menne el. Javaslom: írjatok bevásárlólistát, fizetés után igyekezzetek minél alaposabban bevásárolni egész hónapra és ne rakjatok olyat a kosárba amit nem terveztetek! Illetve érdemes figyelni, hol milyen akciók vannak. Ezzel is sokat lehet spórolni, ha nagyobb tételbe veszitek!(pl. karton tej)

2013. nov. 11. 12:13
 4/14 anonim ***** válasza:
42%

Mi heti 1x járunk. Ha elfogy valami a hűtőből, konyhából, fürdőből, stb. mindig felírjuk a papírra rögtön; emellett kb. 1 hétre előre kigondolom miket fogunk főzni, nem napra pontosan de úgy nagyjából, hogy tudjam milyen extra alapanyagok kellenek majd.

2 hétre nem szívesen vásárolok mert nem elég nagy a hűtőnk ahhoz, hogy annyi minden elférjen benne, ráadásul egy hétre is elég kigondolni a "menüt", 2 hét múlva ötletem sincs hogy épp palacsintához vagy pörkölthöz lesz-e kedvem, úgy pedig nem szeretek alapanyagokat vásárolni hogy aztán esetlegesen mehetnek a kukába mert épp nincs olyan kedvem hogy azt egyek, de az van.

Egyetértek azzal, hogy a 2 naponta túl sok, de a másik oldala meg az, hogy az 1 havi túl ritka, annyira előre lehetetlen látni mire van szüksége az embernek, ráadásul tej, bontott sajt, felvágott, tejtermék nem áll el addig, így óhatatlanul is többször kell menni.

2013. nov. 11. 12:21
 5/14 anonim ***** válasza:
59%

Én azt se tudom, aznap mit főzök, de ez nem baj és mit sem változtat a bevásárlási szokásaimon. Szeretek mindenféle dolgot tartani otthon, ha valami fogytán van, felírom és legközelebb veszünk. Szerintem nem járunk minden héten boltba. A párom néha 1-2 fontos apróságot megvesz a munkahelye melletti Tescóban, néha a faluban vásárolunk, ha valamiért be kell menni, de jobbára a közeli nagyvárosban intézzük el 1-2 hetente a vásárlást (sajt, olajos magvak, fűszerek, valamint a nem ehető dolgok), egy nagyobbacska boltba és a kedvenc zöldségesünk meglátogatásával. Gyakrabban semmi nem kell, a zöldségnél kevésbé elálló alapanyagot nem eszünk.

Egy hónap úgy 60 ezer forintnyi étel 2 főre, nem is rossz, tekintve, hogy tojással, olajos maggal, nem kalóriadús zöldséggel és csokiszósszal lakom jól :D

A nem étel, nem rezsi, nem ház (felújítunk, átépítünk) szekció változó, de az ételnél kevesebb.

2013. nov. 11. 13:08
 6/14 anonim ***** válasza:
64%

Élelmiszert hetente egyszer szoktunk, mert ennél előbbre nem tudom megtervezni, hogy mikor mit főzök. De persze, ha valami éppen nincs otthon, akkor hétközben is bemegyek a boltba, vagy pl. kenyérért.

Mást, pl. tisztálkodási, vagy tisztítószereket akkor veszek, ha látom, hogy már fogy, vagy ha éppen akcióban van valahol, amit használok, akkor előre betankolok belőle.

Egyetértek, hogyha előre tervezel, akkor kevesebbet fogsz költeni. Mert ha mindig bemész a boltba pár dolgot megvenni, akkor biztos veszel olyat, amire egyébként nem is lenne szükség, csak megveszed, ha már úgyis ott vagy.

Én legalábbis így vagyok. A legjobb, ha bevásárlólistával mész és csak azt veszed meg, ami rajta van.

2013. nov. 11. 13:36
 7/14 anonim ***** válasza:
64%

Mivel nálunk csak egy-két kisbolt van, azok is elég drágák, a legközelebbi olcsóbb hely kb. öt km-re van, nem kocsikázunk be naponta, vagy két naponta. Havi egy nagybevásárlást csinálunk, aztán ha valami esetleg kifogy, pótoljuk. Csak kenyérért, tejfölért meg hasonlóként szoktunk elszaladni itt a boltban, olyanokért, amiket azért nem lehet havi szinten megvenni.

A havi bevásárlás olyan 40 körül szokott lenni, ezen kívül még olyan heti ezer körül költünk még, de ez nagyon változó.

2013. nov. 11. 13:47
 8/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat. :)
2013. nov. 11. 16:14
 9/14 anonim ***** válasza:

Minden nap megyek boltba,friss hozzavalokkal szeretek dolgozni. Nagytetelben havonta vasarolok: tesztakat,rizst,ketchupot es egyeb martasokat, gyumolcslevet,muzliket,fagyasztott zoldsegkevereket,fuszereket,

asvanyvizet, nutellat, kakaoport, sajtokat, lisztet,cukrot,sot,tejet stb

Naponta: friss pekaru,zoldseg,gyumolcs,turo,felvagott stb.

Ketnaponta 6000 ft szerintem nem veszelyes,en alkalmankent siman elkoltok 4000-6000 ftot,pedig ketten vagyunk a parommal.

2013. nov. 11. 21:59
 10/14 anonim ***** válasza:
9.: azt ugye tudod hogy a zöldségeshez nem érkezik minden nap friss zöldség-gyümölcs? Kb. fél hétig vagy egy hétig ugyanazt veszed meg "frissnek" mint amit más hétvégén egy hétre előre :) Csak gondoltam szólok.
2013. nov. 12. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!