Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyik a gazdaságosabb?!

Melyik a gazdaságosabb?!

Figyelt kérdés
Ha naponta vásárolok mindig csak ami éppen kell vagy havi 1 esetleg 2 nagybevásárlás és naponta csak azt venni ami nagyon kell?!
2013. nov. 9. 17:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem havi bevásárlás vált be : Hétközbe már csak pékárut ,vagy gyümölcsött veszek.Listával megyek a havi vásárlásra :

De szerintem ez egyén és család függő :

Heti menű tervet csinálok a kajákra :

legtöbbször 2napra főzök .

2013. nov. 9. 17:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A havi gazdaságosabb, mert akkor csak egyszer vagy kitéve a csábításnak. Minél többször mész be a boltba annál többször veszel olyan dolgokat, amikre eredetileg nem is gondoltál hogy kéne.
2013. nov. 9. 18:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem a ritkább a gazdaságosabb, mert bizonyos cikkekért be kell menni a városba... Viszont semmi nem kell naponta. Nem is bírnék naponta boltba menni.

A csábításról is írtak, ez (is) emberfüggő, de fontos pont az is. Nagyobb boltok esetében sok idő elmehet egy alkalommal, otthon pedig pakolgatni, felírni a költéseket (vezetjük, miheztartás végett)... Inkább készleteket halmozok fel :) Zöldségeshez már szeretek járni, de mivel szeretem, ha mindenféle zöldségem van, egy rendes bevásárlás után elég sok időt igényel, hogy meg is egyem őket, pedig nem vagyok kispályás a témában.

El kell dönteni avagy ki kell próbálni, kinek mi a jó ;)

2013. nov. 9. 19:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Minél kevesebbet menni a bolt közelébe, mert ha bemész tuti mindig találsz még plusz dolgot ami megtetszik, vagy úgy érzed meg kell venned. Már minden nagyobb boltnak van netes oldala ahol fenn vannak az akciók és érdemes figyelni ezeket. Érdemes céltudatosan menni, otthon megírni a bevásárló cetlit és szigorúan ahhoz tartani magadat. Ma már kötelező minden terméknek kiírni a kilós vagy darab árát, érdemes ezeket figyelni, mert van ami még akciósan sem olcsóbb mint egy másik márkás termék, valamint sokszor olcsóbb ha nem a nagyobb kiszerelést veszed ha nem a kisebből veszel többet. pl.1db nagy 5L olaj kerül 1500Ft (300Ft /L) de 1db 1L olaj kerül 290Ft akkor jobban jársz ha 5db 1L olajat veszel. Én a heti egy bevásárlás híve vagyok, nem tartóm jónak a havi egyszerit mert egy egész hónapra előre nem tudom mire van szükségem, és biztosan sok fölösleges dolgot vennék, valamint esetleg több termék megromlana mire odáig jutok, hogy felhasználjam. A napi bevásárlás azért nem jó, mert akkor sokat kell boltba menni, nagy az esély, hogy fölösleges dolgot meg veszek (elcsábulok).
2013. nov. 9. 20:58
 5/5 anonim ***** válasza:
En csak azt veszem nagytetelben,amit minden nap hasznalok. Feleslegesnek tartom,hogy elore feltankoljak,hiszen nem tudhatom,hogy alakulnak a dolgaim,mikor,hol,mit fogok enni. Azert meg nem veszek semmit,hogy ram rohadjon.:)
2013. nov. 9. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!