Melyik a gazdaságosabb, ha főzők naponta vagy ha napi menüt veszek 790-ért?
olcsóbb ha te főzöl.
A hideg kajából reggeliztek,vacsiztok,azt akkor is venni kell ha menüt rendelsz.
nézd meg mit rendelnél,majd nézd meg mibe kerül ha főzöl 4 adagot belőle? ugye hogy 4 adag kevesebbe jön ki? és az 2 napi kaja (igen,2 nap egymás után is lehet enni ugyan azt)
A főzés olcsóbb. 1600-ból főzök egy krémlevest meg egy tarhonyás húst...
Vagy egy hatalmas kondér borsófőzeléket.
olcsóbb, ha te főzöl, és azt nem is kell naponta. pl. valamelyik nap nálunk édes-savanyú pulyka volt, rizzsel, kb. 30 perces munka, és négy adag lett (egy szósz, fél kg pulyka mell filé, 1 pohár rizs - így mérem - összesen kb. ez volt 1500 ft)
mi azt szoktuk, hogy amikor tudok, főzök, ha nem, akkor rendelünk, vagy pl. maradt most pulyka, így csak köretet kell venni (250 ft)
én se vagyok képes mindig, amikor kell, főzni, de így nagyjából elvagyunk:) az biztos, sokkal többet spórolunk ezen, mintha szinte mindennap rendelnénk
az lehet még megoldás, ha van a közeletekben olcsó de jó kajálda, itt van egy, ahol 500 ft egy háromfogásos menü, és nagyon finom, a hátrány, hogy heti, így előre rendelsz egy hétre
Mindig olcsóbb, amit te főzöl.
1600.- Ft-ért kb. 2 kg. csirkehúst veszel, vagy sertés-combot kb. másfél kg-ot, és nem 2 főre való leves+második!
Hogy mikor mit főzzél?
Ezen az oldalon már többszáz, többezer receptet olvashatsz, de ha egyszer felteszed a kérdést, kb. egy hónapra való listát kapsz, ha kéred, adjuk a receptet is! :)))))
Attól függ, honnan rendelsz.Van ennél olcsóbb lehetőség is, ahol 500 körül van a napi menü, igaz, azt egyszerre meg is eszed és nem biztos, hogy jól laksz vele.
Én itthon főzök, igyekszem olcsó de jó hozzávalókból 2 napra főzni, 2 embernek, de van, ami 3 napig is elég, így azért olcsóbb.Levest meg csak akkor eszünk, mikor hideg van, máskor nem kívánjuk, hetente 2-3-szor sütök is valami olcsó finomságot, például egy nagy tepsi minipizza megvan kb 200 forintból és két napra megvan a nasi is.
Én nem tudnám egyértelműen megmondani, hogy hogyan jövünk ki olcsóbban.
Egy ideje Suli konyhájáról hordjuk az ebédet, napi egy ezres, ebből a férjemmel ketten ebédelünk és vacsorázunk is. Annyit adnak.
Mikor főztem, akkor ugye sűrűbben menni kellett a boltba, vagy a főzéshez alapanyagot venni, vagy valami hozzávaló nem volt, és ha már boltban van az ember, akkor már ez is kell, az is kell, megkívántunk valamit... Tehát, nem feltétlen a főzésre, de többet költöttünk mint most így, hogy hordjuk az ebédet. Így boltba sokkal ritkábban kell menni, mert kenyeret többet szoktunk venni, lefagyasztjuk, hidegkaját is meg lehet venni előre egy hétre valót. Hét elején megesszük a romlékonyabbat, mint pl. a felvágottat, utána ahogy telik a hét, jöhetnek a tartósabbak, kolbász, szalonna, virsli a fagyasztóból...
Tehát mi így olcsóbban jövünk ki azt hiszem.
Mindezen felül nagyon élvezem, hogy nem mindig azon kell törnöm a fejem ,hogy mikor mit főzzek, hogy változatos legyen.
Persze teszem hozzá, hogy közel 800ft-ért nem hordanám én sem az ebédet, az már drága. Meg kell találni, és meg is lehet találni a megfelelő helyet. Suli, ovi, bölcsi konyháin igen nagy adagokat szoktak adni, és lényegesen olcsóbban mint mondjuk egy étterem menüs étkeztetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!