Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi kenyeret eszel meg...

Mennyi kenyeret eszel meg hetente?

Figyelt kérdés
Tényleg kenyér mániások a magyarok?? Kíváncsi vagyok nagyon! És kb. mihez szoktál enni a szedvicsen kívül?
2009. okt. 9. 16:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Apukám van hogy tejjel eszi a kenyeret.

Mi otthon sütjük, friss ropogós.. és úgy nagyon imádom. Vajasan valami zöldséggel szerintem nagyon finom.

Amúgy én nem eszem főzelékhez kenyeret, meg akkor sem ha van bármi más köret.

De szerintem a kenyér alapvetően finom étel, és régen szerintem azért is ettek többet, mert a régiekben még volt egyfajta tisztelet a kenyérrel szemben. Nem is nagyon volt kidobva belőle.

2009. okt. 9. 18:01
 12/26 anonim ***** válasza:

A kenyérrel kell jóllakni! A kenyér a gabona alapú táplálék Magyarországon, és táplálékunk 40%-át gabona kell adja, Miből veszel fel ennyi gabonát, ha nem kenyérből?

Ha rizst, tésztát eszel, végül is mindegy. De a közép-európai hagyomány a kenyér. Persze, nem csak fehérkenyér.

2009. okt. 9. 18:04
 13/26 anonim ***** válasza:
Régen nem pocsékolták a kenyeret mint ma.Másrészt pedig laktató és egészséges,főleg,amit itthon sütök.Akinek spórolnia kell ( elég sokan vannak ilyenek ) az ha kenyeret is eszik az ételhez,kevesebb főzelék stb.-től is jóllakik.Egyébként én sem eszem tésztához,de szőlőhöz,dinnyéhez igen.
2009. okt. 9. 18:08
 14/26 anonim ***** válasza:

Én sokszor azt kaptam vacsorára. Szilvát kenyérrel, dinnyét kenyérrel. Nem ettél még halászlevet?

Lecsót? Sült kolbászt? Sült oldalast? Szalonnát?

Scsevapcsicsát?

Nem tudod, mi a jó! Gyorsan menj el egy rendes halásztanyába, szombaton meg a piacra egy pecsenyesütőbe!

És mit eszel uzsonnára, tízóraira, reggelire és vacsorára?

Gulyásleves? Azt se ettél? Sült halat a bódéból, esőben?

Talán olyasmit eszel, amihez nem kell kenyér.

2009. okt. 9. 18:08
 15/26 anonim ***** válasza:

a DIÓ IS NAGYON JÓ FRISS KENYÉREL. dE ÉN A SZIKKADT, TÖBBNAPOS KENYERET IS NAGYON SZERETEM. Sóval. Vagy borssal. És csapvizet iszom hozzá. Vagy olajbogyó, kenyér, bor. Vagy aszalt olajos paradicsom, bor.

Othelló szőlő vajas kenyérrel. Vajas-lekváros kenyér. Zsíroskenyér, hagymával mmmmm.

2009. okt. 9. 18:10
 16/26 A kérdező kommentje:

18:01:

otthon sütitek? :O Hú az jó lehet, mi a süteményeket, bejglit, stb is TESCO-ban vesszük meg. Nekünk úgy könnyebb. De bizti finom a házikészítésű étel.

18:08:

Lecsót szoktam enni, de magában, kenyér nélkül. A többit nem, mert csak csirkét, pulykát és halat eszem.

Gulyáslevest sem ettem még, sült halat igen, de nem kenyérrel.

Sok olasz kaját eszem, amit könnyű elkészíteni vagy gyorséttermi ételeket. De szeretem a rizset is és a gabonapelyeket (Nestle). A burgonyát sem szeretem!!! Csak a Mekis sültburit.

18:10:

Na, a dió az egyetlen a magok közül amit nem szertek, a többi mind jöhet! A lekvárt én is nagyon szertem!!! Csak én vagy magában vagy keksszel eszem.

2009. okt. 9. 18:28
 17/26 anonim ***** válasza:

Téged így neveltek fel? Lisztérzékeny vagy? Nem magyar vagy?

A mama lisztérzékeny? Hány éves vagy? Főzni nem szoktatok? Vagy csak kamu?

Mi az, hogy szeretm/nem szeretem? Te csak olyan ételt eszel meg, amit szeretsz? Minden félét kell enni! kedveltet és kevésbé kedveltet is! Nem az számít! Változatosan kell táplálkozni, hogy legyen erőnk az élethez! és gazdaságosan, mert más dolgok is vannak. Úgy beszélsz az ételről, mint egy finnyás! Bocs, nem sértés, de tényleg!Az étel érték! meg kell enni, nem kiválogatni!

2009. okt. 9. 23:07
 18/26 A kérdező kommentje:

Jézusom, miért kell így letámadni? :O

Akkor válaszolok:

Téged így neveltek fel? Igen, így.

Lisztérzékeny vagy? Nem, mondtam, hogy eszek tésztaféléket, pizzát, McDonalds-os zsömlét, tortillát, stb.

Nem magyar vagy? Dehogynem, 100% magyar!!

A mama lisztérzékeny? Nem, és senki sem a családban. Ők esznek kenyeret, nem sokat, de esznek. Én az íze miatt nem.

Hány éves vagy? 19, lány

Főzni nem szoktatok? Dehogynem! Én magamnak főzök, csak sok dolgom van és néha könnyebb a gyorséttermi kaját megvenni vagy rendelni egy pizzát. Ezért eszem sok tésztát/rizset, mert az hamar kész. Na jó, igazából lusta vagyok, nem pedig elfoglalt vagyok. :D:D

Vagy csak kamu? Nem, nem kamu.

Mi az, hogy szeretem/nem szeretem? Te csak olyan ételt eszel meg, amit szeretsz? Miért? Te megeszed azt amit nem szertsz???? Nomális, hogy csak azt eszem meg ami ízlik. Attól még lehet változatosan enni, hogy csak a kedvenceimet eszem. Csirkéből/pulykából és halból is rengeteg ételt lehet készíteni, nem feltétlenül egyoldalú az étkezésem, mert nem eszem disznót és tehenet.

Elég finnyás és válogatós vagyok, de mindenben a minőséget nézem.

2009. okt. 9. 23:22
 19/26 anonim ***** válasza:
Utolsónak írtad? Nme támadásnak szántam, csak gondoltam egy rublikában megkérdem, amit nem értek. Még sosem találkoztam ilyennel, aki így eszik, mint te, s arra gondoltam, talán csak úgy kitaláltad. Vagy valami spéci helyzetben élsz. Csak olyanokat ismerek, akik 8 hónapos koruk óta májkrémes kenyereket esznek. A lányom meg is halna péntekről szombatra virradóra, ha nem találna kenyeret. Kb óránként csapkodja a konyhaszekrény-ajtót.
2009. okt. 9. 23:36
 20/26 anonim ***** válasza:
Nincs is íze a kenyérnek! Én nem bánom, ha ne eszel, de nagyon jó kenyerek vannak! Inkább az állaga számít! S vannak rosszak is. Talán azért kipróbálhatnál néhány félét. Ki tudja, miről maradsz le?
2009. okt. 9. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!