Miért káros a máj fogyasztása terhesség alatt? Mit árt a babának? Ha hetente 1-2 szelet májas kenyeret eszek az is baj?
1.
Mert magas az "A" vitamin tartalma ami terhesség alatt ha túlsok akkor magzati rendellenességet okoz.A terhesvitaminokba is manapság tesznek A vitamint,úgyhogy így még könnyebb túladagolni.
2.
A máj egy méregtelenítő szerv,ami ideig -óráig raktározza is a méreganagokat.
Ha az állat életében sok kezelt tápot evett,akkor ezek a vegyszerek a májában lehetnek.
Nekem javasolták, hogy egyek a vashiány miatt, de én utálom.
Ha szereted egyél májat, vagy akármit, amit megkívánsz.
Nyugodtan egyél májat. Annyit úgyse tudsz megenni ami ártana a babának.
Semmiből nem jó a túlzás, a terhesség alatti étkezésben se, az óvatosságban sem.
Nyugodtan egyél mindent, normális mennyiséget, bármit amit megkívánsz.
Szia!
Úgy tudom, azért nem jó sok májat enni, mivel az szűri ki a szervezetből a méreganyagokat, így azokat fogyasszuk el evés közben. Azt viszont nem tudom, hogy a májkrém is ártana. Sztem, egy-két szelet nem árt, de azért kérdezd meg a védőnőtől.
Én is imádom a májat, de tök érdekes, hogy amikor terhes lettem, onnantól egyáltalán nem kívánom, sőt szinte undorodom tőle.
Az A vitamin túladagolásához hosszabb idón keresztül napi 100 mg felett kéne fogyasztani. 1 kg borjúmájban 15 mg A vitamin van. De 7 mg van például a káposztában, brokkoliban. Tehát 1 szelet májban annyi van mint egy adag székelykáposztában.
Az A vitamint tulajdonképp csak tabletták huzamosabb idejú szedésével tudod túladagolni.
Első válaszoló vagyok.
Kedves kérdező nézd sok ilyen cikket olvastam,természetgyógyászatot végeztem.
"Az élelmiszerbiztonság elősegítésére régóta eredményesen használt technológiák(sózás, cukrozás, erőteljes hőkezelés, stb.) és az új táplálkozási igények sok esetben ellentmondásosak, egymás hatását gyengítik. Az egészséges életmódra való helyestörekvés új élelmiszerbiztonsági veszélyeket generálhat, melyeket különösen az újélelmiszerek, új technológiák fejlesztésénél kell figyelembe venni. Ugyancsak fontos,hogy a táplálkozási ajánlásoknak élelmiszerbiztonsági szempontokat is figyelembekell venni. A táplálkozási szempontból kívánatos élelmiszer aktuális szennyezettsége túlfogyasztás esetén veszélyeket rejthet (tengeri halak dioxin szennyezettsége, májfogyasztás miatt A vitamin túladagolás terheseknél stb.)"
Erről a linkről: [link]
A sok tudatlan lepontozott nézd el ezt nekik,nem tudják mit csinálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!