80s években nutria hús került a parizerbe?
Létezett egy ilyen legenda.
Egyébként a nutria tisztább állat, mint a disznó.
Az, hogy került-e a párizsiba, csak a gyártó tudná megmondani.
De a nutria növényevő, mint a nyúl, vagy a tehén, tehát fogyasztásra kiválóan alkalmas. Anno sok ismerősöm vágott (és bukott) bele a nutria tartásba, néhány helyen ma is állnak a beton erődítmények, amire állítólag szüksége volt ennek az állatnak...
No, volt szerencsém megkóstolni a nutria pörköltet, nutria farok levest, sőt a nutria kolbászt is. Mind hibátlanok voltak.
Gyárilag nem kevertek a parizerbe nutria húst!
A nutria-tenyésztők viszont amikor az állatokat levágták, sokan csináltak belőle kolbászt, szalámit.
Elképesztően finom volt, csak a húsa valamivel több fűszert igényelt a kolbász készítésekor mint a disznóé. (nincs mellékíze!)
Fantasztikusan tiszta állat.
Bármikor beneveznék egy jó nutria-pörköltre is!
Én dolgoztam húsüzemben. A vezetőség személyes ismerősöm.
Nem az a fontos, hogy minek nevezed, parisel, virsli, kalbász, turista. Hanem az, hogy ki a megrendelő. A TESCO-nak szánt termékbe minden sz@rt beledarálnak! A kisebb megrendelések általában tisztábbak.
És az, hogy 80s évek ..., nos hát, akkor keztünk multisodni!
És még annyit, hogy a pestiek lehet daráltak bele néhány egeret, de a zalai, vagy a pápai húsüzem biztos nem!
Igen, Gyulán, Békéscsabán, Debrecenben, Pápán, Zalaegerszegen stb. voltak jó termékek - de ott sem mindegyik! Aztán voltak a kifejezetten silányak...
Most már sikerült egy szintre hozni őket: szinte mindegyik vacakot gyárt - már amennyi megmaradt a húsiparból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!