Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 80s években nutria hús került...

80s években nutria hús került a parizerbe?

Figyelt kérdés
2013. máj. 12. 20:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Létezett egy ilyen legenda.

Egyébként a nutria tisztább állat, mint a disznó.

2013. máj. 12. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
még olyat is hallottam,hogy csigát a májkrém konzervben találtak
2013. máj. 12. 20:59
 3/9 doboszoli ***** válasza:
100%

Az, hogy került-e a párizsiba, csak a gyártó tudná megmondani.

De a nutria növényevő, mint a nyúl, vagy a tehén, tehát fogyasztásra kiválóan alkalmas. Anno sok ismerősöm vágott (és bukott) bele a nutria tartásba, néhány helyen ma is állnak a beton erődítmények, amire állítólag szüksége volt ennek az állatnak...

No, volt szerencsém megkóstolni a nutria pörköltet, nutria farok levest, sőt a nutria kolbászt is. Mind hibátlanok voltak.

2013. máj. 13. 04:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Gyárilag nem kevertek a parizerbe nutria húst!

A nutria-tenyésztők viszont amikor az állatokat levágták, sokan csináltak belőle kolbászt, szalámit.

Elképesztően finom volt, csak a húsa valamivel több fűszert igényelt a kolbász készítésekor mint a disznóé. (nincs mellékíze!)

Fantasztikusan tiszta állat.

Bármikor beneveznék egy jó nutria-pörköltre is!

2013. máj. 15. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
50%
Hentes vagyok.Nemcsak akkor,hanem azóta is,nutria biztos nem,de sok egyéb más dolog is,ami nem belevaló a recept szerint...A többit a fantáziádra bízom.Egyébként én csak szalámit eszem a töltelékes húskészítmények közül.
2013. máj. 16. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 Ian Catman ***** válasza:
44%
Ne akard tudni, mi kerül a parizerbe és a virslibe. "harmados hús", vágóhidi hulladék, máshol fel nem használt állati nyesedékek összedarálva, szürke massza lesz belőle, a színe csak a pirospaprika miatt nem szürke. Én láttam, hogy készül. Egyszer elég is volt. Jobb, ha nem tudod.
2013. máj. 16. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Én dolgoztam húsüzemben. A vezetőség személyes ismerősöm.

Nem az a fontos, hogy minek nevezed, parisel, virsli, kalbász, turista. Hanem az, hogy ki a megrendelő. A TESCO-nak szánt termékbe minden sz@rt beledarálnak! A kisebb megrendelések általában tisztábbak.

És az, hogy 80s évek ..., nos hát, akkor keztünk multisodni!

És még annyit, hogy a pestiek lehet daráltak bele néhány egeret, de a zalai, vagy a pápai húsüzem biztos nem!

2013. máj. 26. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Igen, Gyulán, Békéscsabán, Debrecenben, Pápán, Zalaegerszegen stb. voltak jó termékek - de ott sem mindegyik! Aztán voltak a kifejezetten silányak...

Most már sikerült egy szintre hozni őket: szinte mindegyik vacakot gyárt - már amennyi megmaradt a húsiparból!

2013. máj. 26. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
5/8-as hentes vagyok megint.Pápán tanultam,86-89.Nem akarom lehúzni a céget,elvégre kenyeret adott a kezembe.Az exportrészleg az patyolat volt,de a belföldiről tudnék érdekes,gyomorforgató dolgokat mesélni.Azóta sok cégnél jártam már ,itthon-külföldön,sehol sem jobb a helyzet.Vannak minőségi termékek,és vannak mocskok.Ez utóbbiak az akciós áraikkal szoktak kitűnni.Személy szerint ha tehetem,kizárólag téli szalámit eszem.
2013. máj. 27. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!