Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A 80-as években fagyasztva...

A 80-as években fagyasztva árusították azt a terméket, aminek a nevére lennék kíváncsi? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Passzírozott gyümölcsvelő-szerűség volt. Kétféle ízben lehetett kapni, epres és őszibarackos. kb fél vagy 1literes kiszerelésben volt kapható, téglalap alakú, snassz műanyag dobozban. vizes alapú készítmény volt, ízvilágában a mai Calippo jégkrémek emlékeztetnek rá a leginkább. Gyerekként mi úgy ettük, hogy a lágy műanyagdoboz tetejét félbe hajtottuk és azzal kaparásztuk ki a fagyott finomságot. Ki emlékszik a termék nevére?
2012. máj. 9. 17:27
 1/8 A kérdező kommentje:
egyébként nem jégkrémként árusították ha jól emlékszem, hanem valami konyhai alapanyagként, de ebben nem vagyok teljesen biztos
2012. máj. 9. 17:29
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a fagyasztott málnakrémre emlékszem, suliból hazafelé gyakran vettünk. Olyan nagyjából félliteres, kör alakú műanyagdobozban volt, mint a mostani margarinkrémek. Sima összezúzott málna volt. Lehetett ilyet kapni epresben és őszibarackosban is, én a málnát szerettem. Márkanévre sajnos nem emlékszem.
2012. máj. 9. 17:46
 3/8 A kérdező kommentje:
most, hogy említetted, én is emlékszem erre a kör alakú passzírozott málnakrémre! :) a téglalap dobozos őszi és epres ízű hasonló jellegű termék nem rémlik?
2012. máj. 9. 17:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is emlékszem rá,de a nevét sajnos már elfelejtettem.Én az őszibarackosat kedveltem, és tényleg "margarinos dobozban" volt.

Még a hetvenes évek végéről emlékszem rá,akkor voltam óvodás!:D

2012. máj. 10. 14:05
 5/8 anonim ***** válasza:

Csak tippelek, beugrott valami.

Hópehely?

2012. máj. 12. 16:29
 6/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, lassan hülyét kapok, h nem jut eszembe :))

A málnakrémet megtaláltam :))

[link]

2012. máj. 12. 16:36
 7/8 A kérdező kommentje:
nekem nem rémlik a hópehely név. viszont ez volt az a doboz, igen! :) én évek óta agyalok időnként a néven és rengeteg ismerőt kérdeztem meg ha nosztalgiáztunk. Kb 10%-a emlékszik csak a megkérdezetteknek a termékre, de a névre senki! már az is eredmény, hogy valaki emlékszik rá, hogy volt ilyen "krém", ami inkább püré volt gyakorlatilag :)
2012. máj. 14. 05:02
 8/8 anonim ***** válasza:
A kérdés feltevése óta én is agyalok, megkérdeztem egy csomó embert, és mindenkinek rémlik, nevet nem tudnak :))
2012. máj. 14. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!