Ha márciusban lejárt a joghurt, akkor azt még meglehet enni?
Az a baj, hogy hiteles forrásból én se találtam róla semmit, hogy mi történik a joghurttal, ha megromlik.
Én most bontottam egyet ami legalább egy hete a folyosón volt tehát 15-20°C-ban. Olyan, mintha vízbe lenne, szóval valamennyire különvált egy átlátszó lé, és sűrűbb darabokra.
Mindenesetre ez meg lesz éve. De azért érdekelne mindennél, hogy mit jelent nála a romlott jelző. Valaki a felpúposodást mondta, ami mondjuk kefirnél jobb mint a sima. De a bolti tejből nem lesz aludt tej, de helyette megbüdösödik valamitől, a kefir is más, meg a tejföl is más, meg a joghurt is, meg a tejszín is. Ki tudja milyen eljárásokon mennek át, és emiatt a minőség elvesztése azt jelenti, hogy más lesz az állaga, vagy az íze, vagy azt, hogy halálos beteg leszel tőle nem mindegy. Mondjuk erre az van írva, hogy fogyasztható addig, de azért én ebből még nem tudom, hogy aztán miért nem fogyasztható. Nekem nem mindegy. Lehet, hogy egy idő után olyan büdös lesz, hogy képtelenség megenni. Én meg kidobnám akkor is, ha meg lehetne, mert azt hittem beteg leszek tőle. Nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!