Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A 100%-os narancslébe tesznek...

A 100%-os narancslébe tesznek cukrot?

Figyelt kérdés

És mennyire lehet hinni a 100%-nak?

Van benne azért valamennyi vitamin?

Egészséges, vagy ugyanolyan mint az összes többi cukrozott lötty?

2013. márc. 10. 20:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
62%
Facsarj ki három db. narancst, tedd egy pohárba. A másikba tegyél ugyanennyi 100 %-os narancslevet. Most hasonlítsd össze őket. A színét és az ízét. Remélem nem hagyod magad átverni.
2013. márc. 10. 21:52
 12/17 anonim ***** válasza:
81%
Vannak valódi 100%-os gyümölcslevek (Pölz, Dr. Steinberger), de ez az árukon is meglátszik.
2013. márc. 10. 21:52
 13/17 anonim ***** válasza:
88%

Buta emberek butaságokat gondolva okosnak hiszik magukat.

Nyilván senki sem állítja, hogy a dobozos (sűrítményből visszahígított, hosszútávú tartósításhoz UHT-pasztörizált) ugyanolyan, mint a frissen facsart. De azt is megnézném, hogy te otthon a kézi facsaróddal hány kg narancsból hozol ki egy litert, mert az tuti nem, hogy 250Ft-ból, amennyibe a dobozos kerül. A frissen préselt is minden hiperben ott figyel, csak épp a kettest cserélik le hetesre az elején.

2013. márc. 10. 22:00
 14/17 A kérdező kommentje:
nem, nem hagyom magam átverni, tudom hogy nem az egész narancsból van ezért is tettem fel a kérdést hogy akkor mégis mit jelent az a 100% ami rá van írva, meg hogy ugyanolyan e mint a többi. az a helyzet hogy mire én kifacsarok 1 liter narancslevet addigra ott vagyok hogy a háromszorosát költöttem el, mintha megvettem volna egy ilyen kamu gyümilevet. szóval szerintem nem ártanak ezek, de persze nem mindennapi ivásra találták ki.
2013. márc. 10. 22:01
 15/17 anonim ***** válasza:
34%

"Sütőtökös idióta, te nagyon vicces vagy :DDDDDD Nincs annyi gyümölcs a világon (te tök igen!), mert te azt mondod. Mert te tudod, hogy annyi egyszerűen nincs. Magyarországon milyen kevés narancs terem, hát máshol sem teremhet! Ugye, ugye... "

Szövegértelmezés egyes! És még én vagyok az idióta?! Ki a tököm beszélt itt csak és kizárólag Magyarországról?

11-es válaszoló kicsit rövidebben, de tökéletesen összefoglalta a lényeget. Ennyi!

Pontozzatok le nyugodtan, az okosok meg igyák a sz.ar löttyöket.

2013. márc. 10. 22:07
 16/17 anonim ***** válasza:
55%
Én már rég nem iszom ilyen löttyöket, az a rengeteg fruktóz amit megiszol étvágynövelő hatással bír, egyáltalán nem egészséges, vitamin, rost nincs benne. Nem beszélve arról, hogy nem laksz jól vele, de meg lehet inni belőle egy ebédnyi kalóriamennyiséget, úgy hogy észre sem veszed. 1 deci 50 kalória, de ha már megiszol egy nap egy dobozzal az 500 kalória...
2013. márc. 11. 08:26
 17/17 Takysoft válasza:
100%

Na most tisztázzuk.

A sütőtökös hülye menjen innét.

Aki azt mondta, hogy sűrítményből készítik őket: Igaza volt. A gyülömcslének igen komoly százaléka víz. Ha ezt kiszáríták(elfőzik vagy hasonló), akkor kapnak sűrítményt. Ez megfelelő víz visszahigításával épp ugyanaz lesz, mint eredeti állapotában volt a gyümölcslé.

Legalább is a gyár szerint, de ezt tanulmányok is igazolják.

De hát nem finom.

Mert hát annak oka van.

a 100% fogalmát kétféleképp lehet értelmezni.

Abban ugye egyetértünk, hogy a 100%-os gyümölcslének 100%-ban gyümölcsből kell készülnie (a sűrítős vizezős dolgot most tegyük félre).

Az viszont egy másik kérdés, hogy a gyümölcs hány %-át használják fel hozzá.

Amikor ugyanis Te otthon narancsot facsarsz, akkor a végeredménye a folyamatnak narancslé lesz, és "maradék"

A maradék, ami ugye narancs héja, meg magjai stb, az meg a kukába.

Még ha turmixolod is, akkor se teszed bele a héját (mert hát a citros és a narancs héja mérgező is a tartósítás miatt, ha nem bio)

De a gyár nem így csinálja. Ő bizony fogja, és a narancsot egy az egyben beledarálja.

(az ő esetében nem kell félni a méreg miatt, mert a termelő országban préselnek, és a csaomagoló országba már a sűrítmény érkezik csak)

A narancs héja meg ugye nem finom... kesernyés mellékízt okoz.

Ha magadnak csinálod megpucolod. És jobb esetben turmixolod, így nem vesztesz rostot sem. Viszont finom.

Alma esetén nem ilyen kritikus a helyzet, ott mehet az egész alma a darálóba.

Az almalé meg azért nem finom, mert az almalé alapvetően nem finom ital.

Átkozott édes. Ilyen a természetes almalé. A 12-25%-os változatok esetén higítják is, és azok bizony finomabbak is.

Az alma nem egy lédús növény. A cukortartalma kis mennyiségű lén oszlik el...

De ettől függetlenül előírás szerint a juice(avagy dzsúz) 100%-os gyümölcsital, ami nem tartalmazhat semmi egyebet. (ismétlem, a vizet egyszer kivonják, majd viszateszik, de ezt nem cukor, vagy tartósító, csak víz... minden ital vízből készül)

[link]

és még mellette forrásként pár ismerős, akik a Sió-nál dolgoztak le pár nyarat...

és NEM sütőtököt válogattak...

ekkora idiótát.... és még terjeszti is...

2015. jan. 26. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!