A 100%-os narancslébe tesznek cukrot?
És mennyire lehet hinni a 100%-nak?
Van benne azért valamennyi vitamin?
Egészséges, vagy ugyanolyan mint az összes többi cukrozott lötty?
Buta emberek butaságokat gondolva okosnak hiszik magukat.
Nyilván senki sem állítja, hogy a dobozos (sűrítményből visszahígított, hosszútávú tartósításhoz UHT-pasztörizált) ugyanolyan, mint a frissen facsart. De azt is megnézném, hogy te otthon a kézi facsaróddal hány kg narancsból hozol ki egy litert, mert az tuti nem, hogy 250Ft-ból, amennyibe a dobozos kerül. A frissen préselt is minden hiperben ott figyel, csak épp a kettest cserélik le hetesre az elején.
"Sütőtökös idióta, te nagyon vicces vagy :DDDDDD Nincs annyi gyümölcs a világon (te tök igen!), mert te azt mondod. Mert te tudod, hogy annyi egyszerűen nincs. Magyarországon milyen kevés narancs terem, hát máshol sem teremhet! Ugye, ugye... "
Szövegértelmezés egyes! És még én vagyok az idióta?! Ki a tököm beszélt itt csak és kizárólag Magyarországról?
11-es válaszoló kicsit rövidebben, de tökéletesen összefoglalta a lényeget. Ennyi!
Pontozzatok le nyugodtan, az okosok meg igyák a sz.ar löttyöket.
Na most tisztázzuk.
A sütőtökös hülye menjen innét.
Aki azt mondta, hogy sűrítményből készítik őket: Igaza volt. A gyülömcslének igen komoly százaléka víz. Ha ezt kiszáríták(elfőzik vagy hasonló), akkor kapnak sűrítményt. Ez megfelelő víz visszahigításával épp ugyanaz lesz, mint eredeti állapotában volt a gyümölcslé.
Legalább is a gyár szerint, de ezt tanulmányok is igazolják.
De hát nem finom.
Mert hát annak oka van.
a 100% fogalmát kétféleképp lehet értelmezni.
Abban ugye egyetértünk, hogy a 100%-os gyümölcslének 100%-ban gyümölcsből kell készülnie (a sűrítős vizezős dolgot most tegyük félre).
Az viszont egy másik kérdés, hogy a gyümölcs hány %-át használják fel hozzá.
Amikor ugyanis Te otthon narancsot facsarsz, akkor a végeredménye a folyamatnak narancslé lesz, és "maradék"
A maradék, ami ugye narancs héja, meg magjai stb, az meg a kukába.
Még ha turmixolod is, akkor se teszed bele a héját (mert hát a citros és a narancs héja mérgező is a tartósítás miatt, ha nem bio)
De a gyár nem így csinálja. Ő bizony fogja, és a narancsot egy az egyben beledarálja.
(az ő esetében nem kell félni a méreg miatt, mert a termelő országban préselnek, és a csaomagoló országba már a sűrítmény érkezik csak)
A narancs héja meg ugye nem finom... kesernyés mellékízt okoz.
Ha magadnak csinálod megpucolod. És jobb esetben turmixolod, így nem vesztesz rostot sem. Viszont finom.
Alma esetén nem ilyen kritikus a helyzet, ott mehet az egész alma a darálóba.
Az almalé meg azért nem finom, mert az almalé alapvetően nem finom ital.
Átkozott édes. Ilyen a természetes almalé. A 12-25%-os változatok esetén higítják is, és azok bizony finomabbak is.
Az alma nem egy lédús növény. A cukortartalma kis mennyiségű lén oszlik el...
De ettől függetlenül előírás szerint a juice(avagy dzsúz) 100%-os gyümölcsital, ami nem tartalmazhat semmi egyebet. (ismétlem, a vizet egyszer kivonják, majd viszateszik, de ezt nem cukor, vagy tartósító, csak víz... minden ital vízből készül)
és még mellette forrásként pár ismerős, akik a Sió-nál dolgoztak le pár nyarat...
és NEM sütőtököt válogattak...
ekkora idiótát.... és még terjeszti is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!