Hogy csináljam a rizst, hogy ne száradjon ki?
Figyelt kérdés
egyszerűen nem jön össze úgy :(2013. márc. 10. 20:49
1/3 anonim válasza:
Írd le hogy főzöd, anélkül nem tudjuk megmondani mit csinálsz rosszul.
2/3 anonim válasza:
Ha födő alatt puffasztod, akkor lehet, hogy egy picivel több vizet (húslét) kell ráöntened, mint amit eddig tettél, és hagyd, hogy azzal a többlettel készüljön el.
Ha hagyományos módon főzöd és leszűröd, akkor utána olvassz egy picike zsírt (olajat), és forgasd át rajta a rizst, sózd is meg egy kicsit. Ekkor sem fog megszáradni, és bármikor melegíthető lángon a maradék.
3/3 A kérdező kommentje:
Zsírt nem szeretnék rárakni, diétához kell. Megmosom a rizst, megpirítom, ráöntök 1,5-szörös forró vizet, és fedőt rakok rá, úgy forralom míg eltűnik a víz, aztán leveszem a gázról, és úgy hagyom, fedővel együtt. Sajnos mindig egybemarad, lehet több víz kell? Zsírt nem szeretnék rá rakni.
2013. márc. 12. 19:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!