Paradicsomlevet szeretnék eltenni, tartósítószer nélkül! Hogyan csináljam?
Ne tegyél bele!
Az alapanyag, a tárolóüveg, a celofán tisztasága, és a megfelelő dunsztolás a lényeg! Ha ez rendben, akkor nem fog megromlani!
Én ledarálom a paradicsomot nyersen - egyszer vettem egy műanyag szerkentyűt, külön választja a levet, nem engedi át a magokat és a héját. Felteszem főni, időnként megkeverem, majd ha sűrűsödik, akkor gyakrabban. Van, amikor semmit nem teszek bele, ebből lesz majd a leves. De van, amibe sót, cukrot, borsot, zellert teszek - ezt kidobom később- ebből ivólé lesz. Én tudom, hogy túl sokáig főzöm, jó fél órát, mert utálom, ha állás után a tetején az üvegben lesz olyan vízszerű réteg. Ennyi főzéssel már szép sűrű marad. A vitamintartalma sem érdekel, inkább nem tudunk mit csinálni a sok parival.
Én teszek a tetejére 1 borsónyi szalicilt.S száraz dunsztban hagyom kihűlni, és úgy megy a pincébe.Kupakos üvegekbe teszem, nem celofánnal próbálkozom. Viszont ha sérült az üveg, nem zár tökéletesen a kupak, akkor megromolhat. Mondják, hogy a szalicil nem egészséges, anyukám mindenbe ezt rakott,évtizedek óta semmi baja a családnak.Ez egyfajta eltevési mód, de biztos olvashatsz majd sokfélét itt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!