Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Paradicsomlevet szeretnék...

Paradicsomlevet szeretnék eltenni, tartósítószer nélkül! Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
2012. aug. 14. 14:28
 1/6 anonim ***** válasza:
70%
Szia, mi soha nem a lébe tesszük a tartosítószert, hanem a tetejére két celofán közé. Így sem romlik meg. Sok sikert!
2012. aug. 14. 15:32
 2/6 anonim válasza:
14%
Tavaly vettem édesanyámnak egy gépet befozoautomata.hu, nem olcsó, de nagyon megéri az árát, azóta egy befőttbe sem teszünk tartósítószert és nem romlik meg. Paradicsomlevel tavaly 40 üveggel, idén eddig 36 üveggel csináltunk, mert fogyóeszköz :))))) és soha semmi baja nem lett.
2012. aug. 14. 15:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Ne tegyél bele!

Az alapanyag, a tárolóüveg, a celofán tisztasága, és a megfelelő dunsztolás a lényeg! Ha ez rendben, akkor nem fog megromlani!

2012. aug. 14. 16:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Én ledarálom a paradicsomot nyersen - egyszer vettem egy műanyag szerkentyűt, külön választja a levet, nem engedi át a magokat és a héját. Felteszem főni, időnként megkeverem, majd ha sűrűsödik, akkor gyakrabban. Van, amikor semmit nem teszek bele, ebből lesz majd a leves. De van, amibe sót, cukrot, borsot, zellert teszek - ezt kidobom később- ebből ivólé lesz. Én tudom, hogy túl sokáig főzöm, jó fél órát, mert utálom, ha állás után a tetején az üvegben lesz olyan vízszerű réteg. Ennyi főzéssel már szép sűrű marad. A vitamintartalma sem érdekel, inkább nem tudunk mit csinálni a sok parival.

Én teszek a tetejére 1 borsónyi szalicilt.S száraz dunsztban hagyom kihűlni, és úgy megy a pincébe.Kupakos üvegekbe teszem, nem celofánnal próbálkozom. Viszont ha sérült az üveg, nem zár tökéletesen a kupak, akkor megromolhat. Mondják, hogy a szalicil nem egészséges, anyukám mindenbe ezt rakott,évtizedek óta semmi baja a családnak.Ez egyfajta eltevési mód, de biztos olvashatsz majd sokfélét itt:)

2012. aug. 14. 17:24
 5/6 A kérdező kommentje:
Az nálunk a lényeg, hogy szalicil ne legyen benne, mert van a családban olyan, akinek tilos!
2012. aug. 14. 17:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát igen, ez érthető. Akkor a csírátlanítás az egyetlen járható módszer. Jövőre már tapasztaltabb leszel. Én többféle módszerrel próbálkoznék - ráírnám az üvegekre - s megfigyelném, melyek azok, amelyek kitartottak az újig. Esetleg csak felfőzöd, száraz dunsztba teszed, légmentesen lezárod.Jó lehet a két celofán közé tett tartósító is.
2012. aug. 14. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!