Van itt olyan aki tartósítószer/színezék nélkül étkezik? Lehetséges ez a mai világban?
Szeretném elhagyni ezeket a dolgokat csak ma már mindenben van színezék, tartósítószer...hogy lehet ez megoldani úgy hogy a pénztárcám is bírja??
Van itt olyan aki tud így étkezni ?
Adnátok tippeket ezzel kapcsolatban?
Én próbálkozom, de nagyon nehéz, és ezt nem az anyagi részére értem. El kell olvasni mindennek a papírját, és nem megvenni, amiben bármi gyanús van. Mi csak néhány bio dolgot veszünk: tojást, majonézt (Tesco), mustárt, ketchupot, Vegetából most találtam egy ízfokozómenteset (van bio is, de nekem az nem vált be), és üdítőből már csak frissen préseltet veszünk. (A siónak van ilyen 3 literesben almalé és meggy, 1000-1400 Ft a 3 liter, és az Aldiban narancslé, 1 liter 450 Ft.) Tejterméknek mindig elolvasom a papírját, biovajat és biomargarint veszek (vajból a Sparos viszonylag olcsó, margarint a Tescóban veszünk). A felvágottakért nem vagyok oda, inkább füstölt sonkákat szoktunk venni. Néha parizer és téliszalámi, ezek nélkül nem megy. :( A sajtoknak is nézem a papírját.
Előre panírozott dolgokat sose veszek, meg fagyasztott sült krumplit se (még cukor is van bennük!).
Húsból, zöldségből nem tudok biót venni.
Persze az lenne a jó, ha sokan írnának, mert ha 100 ember ismer 1-2 terméket vagy trükköt, az már 200 dolog. Én elkezdtem egy blogot írni erről, de mivel senki nem segít, nem haladok vele úgy, mint szeretném. Termékeket, véleményeket és recepteket gyűjtök rajta. (Ha valaki segítene, annak örülnék.)
Csak zsírral főzök. Az étel is jobb,és egészségesebb is,mint az olaj. Ha nem kapok zsírszalonnát,akkor libahájból sütök ki zsírt. Nem használok Vegetát és egyéb kész fűszerkeveréket,leveskocikát,szószokat. Fűszereket veszek,és azokkal ízesitem az ételeket. Kész ételeket sem veszek,sem pulykapárnácskákat stb. Felvágottat is nagyon ritkán.
Nyáron-ősszel veszek zöldségféléket,és lefagyasztom. Ketchupot is magam főzöm.Így csak tavasz körül kell mirelitet vennem. Kenyeret és egyéb kelt tésztákat is magam sütöm.
Nagyon kevés tartósítószert tartalmazó dolgok veszek. Pl. mustárt, de majonézt soha.
"A biomargarin is ugyanazon az eljáráson megy keresztül, mint a másik, ergo uolyan egészségtelen,. Vajat kell használni helyette."
A vaj aztán egészséges! A koleszterin miatt! A mergarinban nincs!
De jó hogy van még rajtam kívül is aki így gondolkozik,mert engem általában hülyének néznek amikor közlöm hogy nem eszem tartósítószeres,ízfokozós kajákat.
Nem tud valaki ilyen jellegű forumot ahol tudnánk ilyenekről beszélgetni?
2. vagyok
Sajnos nekem nincs sok időm, sok dolgot nem tudok házilag megoldani. Szerintem is csak csökkenteni lehet az ártalmakat. Pl. veszek vajat is, szeretem, de reggel nem lehet elkenni, ilyenkor margarint használok. Amúgy is korán kelünk, nem tudom fél-1 órával korábban kivenni, mikrózni sem akarom, és a reggel melegített vajat nem is enném meg pl. délben. Szóval ilyen problémáim vannak. De ezt írom: www.bioblog.freeblog.hu
Akinek van kedve, szóljon hozzá, írjon. Főleg a termékeknél kéne, ki mit ismer és hol veszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!