Összefüggésben lehet a sok tartósítószer, adalékanyag, színezék és mű-anyag azzal, hogy a mai gyerekek korukhoz képest túl magasak, túl jól tápláltak és eszméletlenül hiperaktívak?
A normál kategóriára ez jellemző bizonyára.
De hogy 6-7 éves gyerekek 140 cm-esek és 45 kilósak legyenek, ez már túlzás. Tizenéve még egy ilyen sem volt, aztán megjelent egy, aztán egy-kettő, mára meg nem egy-kettő.
a tápszertől semmi baja nem lesz a gyereknek. én sosem ittam anyatejet, mindig tápszeres baba voltam, most 18 évesen MAKK egészségesen, 170 cm 60 kg-val létezem, minden baj nélkül.
lehet, hogy a mai gyerekek nagyobbak, viszont az sem volt jobb, amikor 4-5 éve a 8.os gyerekek akkorák voltak, mint egy ötödikes.:S
Hiperaktivitást a túlzott cukorbevitel is okozhat, és nagyrészt a sok szinezéket és tartósítószert tartalmazó üdítőkben sok a cukor, ezeknél kissé nehéz lenne megmondani.
A túl jóltápláltság a kövér szinonimája? (nem szemétségből kérdezem így, én is az vagyok) Mert ha igen azt szintén a műkaják, de nem a tartósítószerek és színezékek, hanem a túl magas zsír- és szénhidráttartalom (is) okozza.
Köszi.
Igen, a túl jól táplált a túlsúlyos. Valahogy egyre kevesebb a normál kategóriájú kisgyerek, vagy sovány alkatilag, vagy duci, sőt..., és hihetetlenül kevés lett az átlagos.
Ahogy jönnek a 6-7 évesek, akik ugye vagy nagyovisok, vagy kicsi iskolások, legalább 2-3 évvel idősebbnek néznek ki, mint 8-9 éve.
És mondom: annyira betegesen nyugtalanok - ha nem is diagnosztizált hiperek, de már messze nem a normál kategória!
Meg az is lehet, hogy a túl sok ingerrel vannak túlpörgetve. Pl a tévé, a számítógépes játékok. ez utóbbiakból nem is egy olyan van, amitől még egy felnőtt is bepörög, nemhogy egy kisgyerek, és mégis játszanak vele.
Gond lehet az is szerintem, hogy a szülők is folyton idegesek, nem foglalkoznak annyit, és úgy a gyerekkel, mint az igényelné.
Szerintem ez minden szempontból nagyon összetett kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!