A férjem nem hajlandü zöldséget enni, értem ez alatt hogy pl. szendvicshez soha semmit. A főzeléket megeszi néha, de pl köretnek is csak krumplit. Hogy tudnánk ezen változtatni? Több gyümölcsre, zöldségre lenne szüksége
Én ezt úgy oldottam meg, hogy a húsételekbe mindig csempésztem pici zöldséget és mivel nem tette szóvá, mert valószínűleg finom volt, folyamatosan növeltem az adagot.
Pár hónap után megjegyezte hogy mennyire finomak az új receptjeim! ;)
Nekem úgy sikerült ,hogy húsos ételeket csináltam ,grillezett húsok mellé friss zöld salátát adtam nem volt más köret hozzá igy kénytelen volt rájönni ,hogy ez nem rossz dolog .
Hamburger ,tortilla ,gyros ezek mind friss zöldségekkel finom . A fött zöldségeket nem eszi meg még most sem .. Kivéve a húslevesbe fött sárgarépát..
Szerintem meg ne erőltesd rá. Én se vagyok oda a zöldségekért, pl karfiol,brokkoli,kelbimbó,zeller,zöldbab,sárgaborsó,lencse,sóska ezeket nem is eszem meg és nagyon mérges lennék ha valaki belecsempészné a kajámba úgy hogy tudja hogy nem szeretem.
Szedjen multivitaminokat rendesen,c vitamint,magnéziumot is akár és nem lesz hiánya.
Apám világéletébe gyűlölte a zöldségeket,igazi húsimádó most 50 éves kitünő vérképpel kinéz 35-40-nek és remek egészségnek örvend.
Tudom hogy most le fognak pontozni a zöldségimádók de ráerőltetni valakire az ételt a legrosszabb amit tehetsz vele.
"Tudom hogy most le fognak pontozni a zöldségimádók de ráerőltetni valakire az ételt a legrosszabb amit tehetsz vele."
Vegetáriánusként teljes mértékben egyetértek ezzel. Fontosak a vitaminok, de ha utálja valaki a spenótot, az istenért sem fogod lenyomni a torkán, és érdekelni sem fogja, hogy mekkora a vastartalma.
Ha a zöldségekkel ennyire hadilábon áll, kísérletezz gyümölcsökkel, hátha: gyümölcsleves, gyümölcssaláta, meggyes/epres tiramisu, gyümölcstorta, jégkrém rendes gyümölcsökkel megszórva, szőlős-almás diós sajttál, karamellás alma, almás pite, a fene tudja, ezer van még. Édesség viszonylatban sok férfinél könyebben lecsúsznak a gyümölcsök.
De ha nem jön be neki, akkor hagyjad békén. Amíg nem érzi magát gyengének, fáradékonynak, addig nincs baj. Ha baj van az ember vérképével, az bizony meglátszik azon, hogy mennyire érzi fittnek magát + köröm, haj árulkodó jelek lehetnek. Ha van problémája, akkor biztosan belátja magától is, de ha mégis gyűlöli a zöldség/gyümölcsöt, akkor semmibe nem telik napi 1 multivitamint bekapnia/meginnia.
Mindenkinek a teste más étrendhez szokott, más tápanyagokból más mennyiséget igényel. Lehet, hogy a férjed zöldségek nélkül is teljesen egészséges. Szerintem amíg nincs baja, hagyd békén, mert senki sem szereti, ha olyat próbálnak meg letömni a torkán (bármilyen formában is) aminek utálja az ízét.
Csinálj húsos zöldséges ragukat mint 1 alámás sertésragú, vagy gombás tejszines pulykaragú,
de spagettibe, fasirtbe is turmixolhatsz mindenféle zöldséget
néha ebédre vacsira csinálj laktatobb salikat
cézársali vagy egy orosz húsali, görög sali etteti magát
Rggelire turmixokat kávé helyet
ha van gyümicentrifuga vegyes zöldséglevek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!