Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Te miért esszel húst?

Te miért esszel húst?

Figyelt kérdés
Mi az indoka ,hogy te személy szerint húst esszel.
2013. febr. 20. 08:46
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

"Nem eszem. Aki húst eszik nagyon él a vágyainak, és a kifejlett embert ne az ilyen ízlelési vágyak irányítsák, hanem az agya. Az ember nem húsevpek született. Iszunk, nem lefetyelünk mint a ragadozók (látsd, macskák, kutyák, oroszlánok stb.), körmünk van, nem karmunk (látsd a ragadozóknak) és lehetne még sorolni... Csak az ízlelésért őlik meg, semmi értelem, ellehet mellette élni máson is. Aki húst eszik nagyon él az ilyenfajta vágyainak, mert nem tudja kontrolálni a vágyait."

Az ízlelési vágyakat, az agy irányítja.

Az ember tényleg nem húsevőnek születt ebben igazad van, hanem mindenevőnek.

"ellehet mellette élni máson is"

Ennyi erővel, akkor művészetre,filozófiára és szexre sincs szükség mert ezek nélkül meglehet lenni.

A gyermeknemzést már mesterséges úton is meglehet oldani.

2013. febr. 23. 01:33
 22/40 anonim ***** válasza:
72%

"Az allat husat nemszabad megenni."

Miért is nem?

2013. febr. 23. 01:34
 23/40 anonim ***** válasza:
0%
Ha valakinek gondja van, megtudom magyarazni. Irhat privatba, mas elott nem akarom, mert ugye fogjak megerteni a primitivek. Ha mar nem ertitek akkor mar primitivek vagytok, kozosseg elott nincs kedvem az idomet huzni, ugyis egyszeruek maradtok...
2013. febr. 23. 10:36
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Jól van. Fölfogtuk, hogy te a Homo sapiensek fölött állsz.
2013. febr. 23. 12:04
 25/40 doboszoli ***** válasza:
Mindent meg lehet "magyarázni", ám ez ne egyenlő az észérvekkel történő indoklással.
2013. febr. 23. 13:57
 26/40 anonim ***** válasza:
51% mi vagyunk primitívek? Te meg analfabéta vagy, még írni sem tudsz normálisan.
2013. febr. 23. 15:15
 27/40 anonim válasza:

Én testépítő vagyok, naturális módon űzöm ezt a sportot 8 éve. A testépítés mint "sport" nagyban függ a bevitt fehérje mennyiségétől, és önmagában komplex fehérjeforrásnak a hús, tojás és tejtermékek minősülnek. Disznóhúst nem eszem, és marhát is nagyon ritkán, főleg szárnyashús van terítéken, de imádom a halakat. A kedvencem a tonhalfilé, avagy a hal húsa. A növények a szóját leszámítva nem minősülnek komplex fehérje forrásnak, mert noha sok tartalmazza az esszenciális (a szervezet számára nélkülözhetetlen) aminosavakat (fehérje alkotóelemei), de azokból egy ún. limitáló aminosav rendszerint alacsony. Mivel a limitáló aminosav a legfontosabb az izomnövelésben, ezért a növényi fehérjék önmagukban alkalmatlanok a komplex fehérjebevitelre. A rizs fehérjéje pl. kiváló, de alacsony a lysin tartalma, míg a lencse pl. magas lysin tartalommal bír, de alacsony ciszteinnel és methioninnal. Ha tehát a rizset és a lencsét összevegyíted, teljes értékű, komplex fehérjét kapsz. A probléma ezzel a következő. A növények tele vannak rosttal. 1000 kalóriára 14 gramm rost elfogyasztása ideális, de e fölötti rostbevitel akadályozza nemcsak a fehérjék hasznosulását, de egyéb ásványi anyagok, mint a vas, magnézium, stb. hasznosulását is. Ha valaki csak növényt eszik, ami nyilván tele van rosttal, idővel fellépnek izomgörcsök, és az ásványi anyagok felszívódásának nehézségeivel járó egyéb tünetek. Fontos tudni, hogy vas és b12 vitamin (mindkettő hiányában 2 külön vérszegénységért felelős) csak állati eredetű élelmiszerekben (így húsokban) található meg ideális és az ember számára megfelelő mennyiségben. Így aki nem eszik húst, kénytelen ezeket táplálékkiegészítők formájában magához venni.

Ezenkívül, fontos lehet bizonyos húsokban előforduló esszenciális zsírsavak bevitele is. Pl. a lazac húsában nemcsak kiváló komplex fehérje van, hanem kiváló nélkülözhetlen zsírsavak is, amelyek fogyasztásukkal bámulatos izomövekedést eredményeznek (mert a zsírok az izom kötőszövetének regenerációjához is hozzájárulnak). Tehát én, mint testépítő szemszögéből egyszerűbb, természetesebb, hatékonyabb és ideálisabb a húsok fogyasztása. Meg tudnám oldani húsok nélkül is az izomtömegnövelést, de mivel a mértékletes húsfogyasztással nincsen ideológiai problémám, ezért nincs szükségem rá. Azonban elfogadom, ha valaki húsmentes életet él, de csak annyiban, ha magas szinten ismeri a tápanyagok beviteléhez nélkülözhetetlen tudnivalókat, mert máskülönben szó szerint az életével és az egészségével játszik.

2013. febr. 23. 17:40
 28/40 anonim ***** válasza:
Mert szeretem, és fogyasztása hozzátartozik az egészséges életmódhoz. Főleg házi csirkét eszünk, kislánykoromban mamiéknál sokszor segédkeztem a kopasztásban, feldarabolásban is, így én nem viszolygok a hústól. Nagyon finom csirkepörkölteket csinált belőle mamám!
2013. febr. 23. 18:56
 29/40 anonim ***** válasza:
0%

1) Nem tehetek róla, hogy hány zázalékot ír, ha máshova is jót írok (mert csak oda írok, amit tudok), ott is 50-70 százalék. Nem az én hibám

2) Mobilról irtam, direkt belém akarsz kötni, te szerencsétlen.

3) Sok élsportoló vegetáriánus, kibirják. Elhatározás kérdése, hogy lemondasz a vágyról. Egyszerűek vagytok mint a facsipesz... Nem tudtok lemondani, mert olyanok vagytok mint az állatok, nem aggyal gondolkoztok hanem a nyelvetekkel és a farkatokkal...

2013. febr. 23. 21:18
 30/40 anonim ***** válasza:
Előző nem az a primitív, aki húst is eszik, hanem az, aki nem tudja elfogadni, hogy másoknak más a véleményük. Teli vagy gyűlölettel és ez szomorú. Hozzáteszem nem vagyok vegetáriánus, de van vega barátnőm, és mindig úgy készülök, ha jön ebédre ne maradjon éhen, kölcsönösen elfogadjuk egymás szokásait...
2013. febr. 23. 22:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!