Nektek fontos, hogy mindennap rendes, egészséges ételt egyetek?
vagy csak úgy bekaptok egy pékségbe valamit és le is van tudva az éhség
ki melyikbe tartozik, megadjátok a módját pl teríték, együtt a család vacsorázik stb
A kettő között. Igyekszek minél egészségesebben táplálkozni, amennyire a pénztárcám engedi, de azért néha a zsíros kenyeret sem vetem meg. A déli gyümölcsöket leszámítva zöldséget, gyümölcsön piacon veszek, húst hentesnél, kenyeret pékségnél. Amit boltban veszek, annál próbálom a legtermészetesebbet venni (pl. ízesített joghurtokat kerülöm, natúrt veszek, itthon pedig rakok bele házi lekvárt).
A módjára nem igen adok, egyedül élek egy albérletben (azaz vannak lakótársak, de az más). Mondhatni egyáltalán nem. Leszámítva, hogy kulturáltan eszek (nem nyammogok, csámcsogok, nem cuppogok, nem beszélek teli szájjal, stb.)
Én azt az elvet követem, hogy nem tagadok meg semmit magamtól, amit megkívánok, legyen az egy szelet süti, vagy éppen egy péksütemény, de vigyázok, hogy ne essek át a ló túloldalára. Nekem a lényeg a rendszerességben van, minden reggel felkelés után reggeli, pl pirítós,/ egy zsemle,/ egy pizzás csiga. Az ebédben fontosnak tartom a változatosságot, és mindennap főttet eszek ebédre: sok főzelék, tészta, hús, hal. Délután uzsonnára egy kávé, este 6-kor vacsi, pl. egy szalámis zsemle. Ha napközben megéhezek, vagy este ennék valamit, az szinte mindig gyümölcs (a narancsot imádom).
Sajnos nagyon ritkán eszik együtt a család. Általában egyedül eszek, és nagyon lassan, közben pedig olvasok valamit, nekem ez is fontos, hogy legyen elegendő időm nyugodtan enni.
A rohanást és a rendszertelenséget nem bírom :)
még ha lenne időm rá, akkor se tenném. Szakács vagyok, ennek ellenére napról napra fogyok, mert időm nincs enni, válogatni meg nem válogathatok, azt eszek amit találok.
De szezonon kívül pedig, az ízéért eszem az ételeket. Nem azért hogy elegendő fehérjét, ásványi anyagot bevigyek. Mivel sokrétűen étkezem, ezért úgyis kerül mindenből elég a szervezetembe.
Nem igazán.
Főzeléket meg olyan ételek amibe zöldség van szinte egyáltalán nem eszek meg.
Gyakran eszek pékségbe vásárolt ételeket, főleg, pizza, sajtos rúd, és minden reggel 3-4db kakaós csigát eszek.
Üdítőt is sokat iszok, egy nap 1 üveg kb.
Nem szoktunk leülni asztalhoz mindenki akkor és ott eszik ahol akar.
Igen, ezért is vagyok vegetáriánus (többek között), mert az egészséges étkezés nagyon fontos kérdés nálam.
Általában együtt étkezünk munka után, napközben könnyebb dolgokat fogyasztunk (saláták, szendvicsek, joghurt, zöldség, péksütemény), és mikor hazaérünk 4-5 körül "megebédelünk" normális, jó minőségű főtt ételből.
Persze előfordul, hogy rendelünk pizzát, sushit, vagy hasonlót, de nem ez a napi átlag ;)
Igen, ezért is vagyok vegetáriánus (többek között), mert az egészséges étkezés nagyon fontos kérdés nálam.
Azért ez a kijelentés így meredek. EGészségesen lehet étkezni úgy is, ha húsokat eszel. Nem attól lesz egészséges az étkezésed hogy csak zöldségeket, és gyümölcsöket eszel...
Lakto-ovo vegetáriánusként tejtermékeket, tojást is fogyasztok (házit).
Nem meredek a kijelentésem abszolút, hiszen meggyőződésem, hogy vegetáriánusan étkezni egészségesebb. Egyrészt könnyebb, másrészt vitaminokkal, ásványi anyagokkal teli, harmadrészt változatos. Vegetáriánusként változatosan étkezni könnyebb, mint azoknak, akik húst is fogyasztanak; a húsevők 80%-ának eszébe nem jut bedobni egy gyümölcsöt reggelire, vagy a zsemlébe a felvágotton kívül mást is tenni, esetleg a rántott húson kívül egyebet kisütni. Az átlagember "húsevő" étkezése abszolút nem egészséges, és sok tápanyagtól mentes.
Ez a véleményem. A kötekedésre nem vagyok kíváncsi, hiszen nem ez volt a kérdés. A kérdést már megválaszoltam. Az, hogy te nem értesz egyet a szemléletemmel, egy dolog, de semmi nem jogosít fel arra, hogy emiatt beszólj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!