A tej altatásával hasonló hatást lehet elérni, mint a pasztörizálással?
Figyelt kérdés
Házi sajtot vettem, megkérdeztem, hogy forralták-e v. valahogy pasztörizálták-e a tejet. Azt mondták altatással készült csak. Altatátás során a tejben lévő élősködök, baktériumok ugyanúgy elpusztulnak?2012. dec. 16. 20:28
1/4 anonim válasza:
Altatás során pont hogy felszaporodnak a tejben bizonyos baktériumok. Ezek indítanak el olyan folyamatokat, amiktől megváltozik a tej íze, állaga.
Fertőtlenített tejből eleve lehetetlenség aludt tejet vagy sajtot vagy bármi ilyesmit készíteni.
2/4 anonim válasza:
A házi tejben nincsenek SEM baktériumok, sem élősködők, mert nem engednék forgalomba hozni. A tehéntartó gazdákat szigorúan ellenőrzik.
Altatáskor a tejet felhevítik, és sajt is meleg úton készül. Nincsenek benne káros anyagok. A Trappistában viszont lehet, amilyen rossz manapság.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Megnyugtattatok! :)))
2012. dec. 16. 20:46
4/4 A kérdező kommentje:
Amúgy nem forgalmazzák hivatalosan. Magánszemélytől vásároltam.
2012. dec. 16. 20:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!