Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kelt tészta fagyasztása menne?

Kelt tészta fagyasztása menne?

Figyelt kérdés

Miután megkel a tészta, formázom, majd újra kelesztem és sütöm. De szeretnék félrerakni is. Ha sokat csinálok, és hogy frissen tudjak enni reggelente a családdal, és ne kelljen korán kelnem, hogy elkészítsem, mert mégis munkás, rakhatom fagyasztóba a megformázott tésztákat? Azt csak fel kell engedni, hogy utána jó süthető legyen elvileg.

Vagy hogy csináljam?

2012. dec. 13. 15:12
 1/4 anonim ***** válasza:
A tésztát nem. De a kisült tésztát igen. Nekem mindig van a fagyasztóban, muffin is. Reggel kiveszem, amennyi kell, és a mikróban 2-3 perc alatt felmelegítem. Olyan, mintha frissen sült volna. Vagy este veszem ki, és a konyhában reggelre kienged.
2012. dec. 13. 15:18
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen.
2012. dec. 13. 15:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Dehogynem lehet a megformázott tésztát fagyasztani!!

(Csak gondolj bele, hogy készen is lehet kapni ilyeneket)

A megkelt tésztát formázod, töltöd, ahogy akarod, utána egyenként lefagyasztod, ha már fagyos, lehet többet tenni egy zacskóba.

A fagyos tésztát kell a sütöbe tenni, nem felengedni, csak valamennyivel tovább tart, mire megsül.

Igy azt is meg tudod csinálni, hogy mindenkinek más-más van reggelire, kinek mire van éppen étvágya.

Természetesen a megsült süteményeket is le lehet fagyasztani.

2012. dec. 13. 18:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez még jobb lenne, köszönöm, mindenképp kipróbálom.
2012. dec. 13. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!