Tudnátok kicsit korrigálni a receptemet? (PIZZA)
Sziasztok!
A közeljövőben pizzát tervezet alkotni; mindenestül. Azaz nem veszem a tésztát, nem veszem a szószt sem. Nem először csinálom; a szószom már egész jól megvan, de a pizzatésztával még vannak gondok, nevezetesen kissé keményebbé sül, azaz nem lesz az a jó kis omlós. A kérdésem az lenne, hogy mivel tehetném a tésztámat sütés után is omlóssá, lazává? Jelenleg a következő hozzávalókkal dolgozom:
- liszt
- élesztő
- cukor
- só
- tej
- víz
- amikor épp olyanom van - akkor kiegészítő fűszerek...
Továbbá van-e bármi javaslatotok, amivel pikánsabb lehet a tészta?! Kedvelt mind a csípős, mind a fűszeres étel.
Köszönöm a válaszokat!
Az összetevők jók, de olaj is kell bele, és az arányokat nem írtad, és nagyon nem mindegy.
fűszerként a tésztába is szoktam kevés oregánót, bazsalikomot tenni.
Én így szoktam: 45 dkg liszt, 1 kis só, fél deci olaj. Ebbe beleöntöm a 2 deci cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd elkezdem összedolgozni, közben langyos vizet öntök hozzá, annyit h ne legyen túl száraz és tömény a tészta. Ezután 45 perc kelesztés. Ebből a mennyiségből 3 db 32 cm-s pizza jön ki. Persze én a vékony tésztát szeretem.
A szósz az nálunk sima paradicsompüré, fokhagyma, oregano, bazsalikom és egy kevés só.
Kicsit omlósabb a tészta, ha van benne tojás, bár én az eredeti pizzatészta híve vagyok, ami liszt, olaj, élesztő, víz (+só). :)
Vagy ne süsd sokáig, és akkor nem szárad ki /nem keményedik meg annyira.
sziasztok!
köszönöm az eddigi válaszokat, továbbra is várok tippeket.
az arányaik kb a következők:
-kb 55-60dkg liszt
-20-25g élesztő
-2-3 tk cukor
-2-3tk só
-1-1,5 tej
-1dl víz
-extrák: néha oregano és fehérbors
A szósz egy ilyen fűszeres paradicsomos valami! :)
Üdv
Ennyi liszthez tehetsz nyugodtan egy egész csomag élesztőt, és legalább 5-6 kanál olajat, amikor összegyúrod.és a langyos víz is legyen a kezednél, hogy minél jobban ki tudd dolgozni, nagyon jó rugalmasra.
meleg helyen keleszd a duplájára.
a tésztát nem kell agyonfűszerezni, a feltétenek kell fűszeresnek, finomnak, gazdagnak lenni.
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi válaszokat. Akkor összesítve úgy gondoljátok, hogy lazább lesz a tésztám sütés után, ha:
- olajat adok a tészta készítéséhez
- meleg helyen hagyom kelni?
Továbbra is várom az ötleteket!
Üdv
Én is most sütök pizzát,de nem tudom milyen lesz:D
Én azt olvastam,hogy a liszt se mindegy hogy milyen.A sima Bl55 -ös finomliszt nem jó,hanem fehér kenyérliszt kell hozzá(Bl80) Akartam venni,de nem volt a boltba,ezért vettem kenyérliszt keveréket.Na ebből raktam bele 1kg-ot,meg élesztőt amit felfuttattam egy kis langyos vízzel és cukorral,raktam még bele 3 evőkanál oliva olajat,sót,meg annyi langyos vizet amennyit felvesz.Ezeket jól összegyúrtam,és keleszteni raktam a fűtőtest közelébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!