Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tudnátok kicsit korrigálni a...

Tudnátok kicsit korrigálni a receptemet? (PIZZA)

Figyelt kérdés

Sziasztok!


A közeljövőben pizzát tervezet alkotni; mindenestül. Azaz nem veszem a tésztát, nem veszem a szószt sem. Nem először csinálom; a szószom már egész jól megvan, de a pizzatésztával még vannak gondok, nevezetesen kissé keményebbé sül, azaz nem lesz az a jó kis omlós. A kérdésem az lenne, hogy mivel tehetném a tésztámat sütés után is omlóssá, lazává? Jelenleg a következő hozzávalókkal dolgozom:

- liszt

- élesztő

- cukor

- só

- tej

- víz

- amikor épp olyanom van - akkor kiegészítő fűszerek...


Továbbá van-e bármi javaslatotok, amivel pikánsabb lehet a tészta?! Kedvelt mind a csípős, mind a fűszeres étel.


Köszönöm a válaszokat!



2012. okt. 28. 16:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Az összetevők jók, de olaj is kell bele, és az arányokat nem írtad, és nagyon nem mindegy.

fűszerként a tésztába is szoktam kevés oregánót, bazsalikomot tenni.

2012. okt. 28. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
2012. okt. 28. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:

Én így szoktam: 45 dkg liszt, 1 kis só, fél deci olaj. Ebbe beleöntöm a 2 deci cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd elkezdem összedolgozni, közben langyos vizet öntök hozzá, annyit h ne legyen túl száraz és tömény a tészta. Ezután 45 perc kelesztés. Ebből a mennyiségből 3 db 32 cm-s pizza jön ki. Persze én a vékony tésztát szeretem.

A szósz az nálunk sima paradicsompüré, fokhagyma, oregano, bazsalikom és egy kevés só.

2012. okt. 28. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 bumbi02 ***** válasza:

Kicsit omlósabb a tészta, ha van benne tojás, bár én az eredeti pizzatészta híve vagyok, ami liszt, olaj, élesztő, víz (+só). :)


Vagy ne süsd sokáig, és akkor nem szárad ki /nem keményedik meg annyira.

2012. okt. 28. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:

sziasztok!


köszönöm az eddigi válaszokat, továbbra is várok tippeket.

az arányaik kb a következők:

-kb 55-60dkg liszt

-20-25g élesztő

-2-3 tk cukor

-2-3tk só

-1-1,5 tej

-1dl víz

-extrák: néha oregano és fehérbors


A szósz egy ilyen fűszeres paradicsomos valami! :)


Üdv

2012. okt. 28. 18:43
 6/14 anonim ***** válasza:

Ennyi liszthez tehetsz nyugodtan egy egész csomag élesztőt, és legalább 5-6 kanál olajat, amikor összegyúrod.és a langyos víz is legyen a kezednél, hogy minél jobban ki tudd dolgozni, nagyon jó rugalmasra.

meleg helyen keleszd a duplájára.

a tésztát nem kell agyonfűszerezni, a feltétenek kell fűszeresnek, finomnak, gazdagnak lenni.

2012. okt. 28. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
formázás után, és előtt is hagyd kelni, akkor jó lesz
2012. okt. 28. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok!


Köszönöm az eddigi válaszokat. Akkor összesítve úgy gondoljátok, hogy lazább lesz a tésztám sütés után, ha:

- olajat adok a tészta készítéséhez

- meleg helyen hagyom kelni?

Továbbra is várom az ötleteket!


Üdv

2012. okt. 30. 12:34
 9/14 anonim ***** válasza:
Igen, én mindig teszek bele vagy olajat, vagy vajat, azzal is szeretjük.
2012. okt. 30. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Én is most sütök pizzát,de nem tudom milyen lesz:D

Én azt olvastam,hogy a liszt se mindegy hogy milyen.A sima Bl55 -ös finomliszt nem jó,hanem fehér kenyérliszt kell hozzá(Bl80) Akartam venni,de nem volt a boltba,ezért vettem kenyérliszt keveréket.Na ebből raktam bele 1kg-ot,meg élesztőt amit felfuttattam egy kis langyos vízzel és cukorral,raktam még bele 3 evőkanál oliva olajat,sót,meg annyi langyos vizet amennyit felvesz.Ezeket jól összegyúrtam,és keleszteni raktam a fűtőtest közelébe.

2012. okt. 31. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!