Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tudnátok kicsit korrigálni a...

Tudnátok kicsit korrigálni a receptemet? (PIZZA)

Figyelt kérdés

Sziasztok!


A közeljövőben pizzát tervezet alkotni; mindenestül. Azaz nem veszem a tésztát, nem veszem a szószt sem. Nem először csinálom; a szószom már egész jól megvan, de a pizzatésztával még vannak gondok, nevezetesen kissé keményebbé sül, azaz nem lesz az a jó kis omlós. A kérdésem az lenne, hogy mivel tehetném a tésztámat sütés után is omlóssá, lazává? Jelenleg a következő hozzávalókkal dolgozom:

- liszt

- élesztő

- cukor

- só

- tej

- víz

- amikor épp olyanom van - akkor kiegészítő fűszerek...


Továbbá van-e bármi javaslatotok, amivel pikánsabb lehet a tészta?! Kedvelt mind a csípős, mind a fűszeres étel.


Köszönöm a válaszokat!



2012. okt. 28. 16:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Jó a sima liszt is, én mindig abból csinálom és nagyon szépen megkel, és mindig finom lesz, nekem a kenyérliszt nem ízlik annyira.
2012. okt. 31. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem is tökéletes sima finomliszttel. Kolléganőp a minap mesélte, hogy kevés volt otthon a liszt a pizzához, és egy negyed rész búzadarát tett hozzá.

azt mondta isteni finom, ropogós lett, ropogósabb, mint simán.

persze, ki milyet szeret, az én párom a vastagabb, puha pizzát szereti.

2012. okt. 31. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
Ez igaz,ízlés kérdése az egész.De én Rómában olyan finom pizzát ettem még régebben,hogy el se tudtam képzelni előtte,hogy létezik olyan. Nagyon puha volt a tészta belseje,kissé hólyagos és nyúlós,de kívül ropogós.Eszméletlenül finom volt,de nem csak a tésztája,hanem a mártás is a tetején,meg a feltét is. Erre akartam rájönni mindig,hogy ezt hogy csinálják,de még nem sikerült sajnos.
2012. okt. 31. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok!


Köszönöm az eddigi válaszokat!


Ma megvolt a sütésem. :) Megfogadtam a tanácsokat.

- meleg vizzel locsoltam fel a masszát

- meleg helyen kelesztettem

- tettem olajat a tésztába

Az eredmény jobb lett, de még nem 100%-os. Szerintetek lehet a sütő egyenletlen sütése miatt?

A tippeket továbbra is várom, hisz még lesz pizza itthon a menü! :)


Üdv

2012. nov. 3. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!