Tudnátok kicsit korrigálni a receptemet? (PIZZA)
Sziasztok!
A közeljövőben pizzát tervezet alkotni; mindenestül. Azaz nem veszem a tésztát, nem veszem a szószt sem. Nem először csinálom; a szószom már egész jól megvan, de a pizzatésztával még vannak gondok, nevezetesen kissé keményebbé sül, azaz nem lesz az a jó kis omlós. A kérdésem az lenne, hogy mivel tehetném a tésztámat sütés után is omlóssá, lazává? Jelenleg a következő hozzávalókkal dolgozom:
- liszt
- élesztő
- cukor
- só
- tej
- víz
- amikor épp olyanom van - akkor kiegészítő fűszerek...
Továbbá van-e bármi javaslatotok, amivel pikánsabb lehet a tészta?! Kedvelt mind a csípős, mind a fűszeres étel.
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem is tökéletes sima finomliszttel. Kolléganőp a minap mesélte, hogy kevés volt otthon a liszt a pizzához, és egy negyed rész búzadarát tett hozzá.
azt mondta isteni finom, ropogós lett, ropogósabb, mint simán.
persze, ki milyet szeret, az én párom a vastagabb, puha pizzát szereti.
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Ma megvolt a sütésem. :) Megfogadtam a tanácsokat.
- meleg vizzel locsoltam fel a masszát
- meleg helyen kelesztettem
- tettem olajat a tésztába
Az eredmény jobb lett, de még nem 100%-os. Szerintetek lehet a sütő egyenletlen sütése miatt?
A tippeket továbbra is várom, hisz még lesz pizza itthon a menü! :)
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!