Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ezért hízik? Hogyan álitsam le?

Ezért hízik? Hogyan álitsam le?

Figyelt kérdés

A 14 éves kislányom nagyon vékonya alkatú volt.

De az utóbbi 2 hétben azt vettem rajta észre ,hogy folyamatosan hízik.

Pedig nem szokott se sok csokit vagy ilyen egészsaégtelent enni.

Mondjuk láttam a suli táskájába egy egy csipszes zacskót meg 3 csokis papirt és colás üveget is. Ezek szerint gondolom titokba vesz ilyen nassokat és ezektől hízik.

És mikor mentem a suliba az igazgatónőnek átadni egy levelet, akkor is éppen a büfébe láttam, szóval biztosan titokba vesz cuccokat (és ugye a büfében elégé egészségtelen és hizlaló ételeket árulnak), és ezért hizik. Otthon is találtam az iróasztalába egy hamburgeres tartó dobozt meg colás-fantás üveget.

Pedig mindennap sportol rendszeresen. (de mostanában azokról is lóg).Mindig is izmos és vékony test alaktú volt.

Most meg mikor megkapta az új bikinijét és mutogatta magán hát szinte semmi izom nincs rajta, elkezdett "hájasodni a teste".

Meg 47 kg volt 2 hete. Mostmeg a suliorvosnál már 54 kg volt.

2012. nov. 27. 20:14
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Nekem anno hugomnak mindig azt mondta édesanyám, ha továbbra is ennyit nassolsz, akkor egy fiúnak sem fogsz tetszeni! Ez persze nem biztos hogy a legjobb, de tessék vele leülni elbeszélgetni, témázgatni :)
2012. nov. 27. 20:19
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
2 hét alatt azért ez nagyon sok vidd dokihoz, és hát vond meg a zsebpénzét mert az se jó ha vackokkal tömi magát meg az se ha rászokik az állandó vásárolgatásra.
2012. nov. 27. 20:21
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
2. válaszolóhoz csatlakoznék: orvosi kivizsgálás kellene, könnyen lehet, hogy pl. a hormonális változások okozzák ezt.
2012. nov. 27. 20:26
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
Hát szerintem nem kéne tőle teljesen eltiltani, mert az nem fog neki tetszeni és úgy is megtalálja a kiskaput plusz ha felnő telefogja tömni magát vele nagy örömében, hogy végre ehet ilyen dolgokat és akkor aztán...(tapasztalat) De megbeszélni vele, hogy milyen egészségtelen és korlátozzátok le, egy mindkettőtöknek elfogadható (de reális) mennyiségre.
2012. nov. 27. 20:36
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha 2 hét alatt hízott meg ennyire az azért kicsit durva én szerintem.

Az emésztésével gond lehet, sok zsírt raktároz, rosszul bontja le a szervezete az anyagokat, lehet a sok egészséges ételtől lehetett ez, nem vagyok orvos nem tudom. De én azt mondom beszélgess el vele hogy ez így nem jó, mer eddig sportosan jó testalkattal jól érezte magát, ha pedig már kövér lesz, akkor már nem fogja jól érezni magát, mert az izma is lefog épülni, eltunyul majd, aztán örülni fog ha egy huzamba megtud majd mászni 3 emeletet mondjuk.

Én is voltam kövér gyerekkoromba, ugyanez miatt szinte mindennap faltam a chipseket, csokikat, édességeket, gimibe amikor mentem akkor már jóval 80 kiló felett voltam, 11. osztályba 105 kilót mutatott a mérleg. Akkor volt az amikor becsajoztam alapból nehéz volt ilyen kövéren csajozni, de sikerrel jártam, és a barátnőm ébresztett rá arra hogy ő nem vonzódott irántam sosem, ahogyan kinéztem ő csak azért szeretett belém mert a belsőm az nagyon fontos volt neki. És ez ráébresztett arra hogy kezdeni kéne valamit. Akkor 17 évesen elhagytam a nassolni valókat. Anyámmal egészségesebb kajákat csináltattam, amit támogatott is, egy testépítő rokonom edzéstervet írt nekem össze, plusz amikor 18 lettem átmentem az új házidokimhoz ő is adott tippeket, tanácsokat. A hirtelen kaja megvonást mindenki baromságnak tartotta, a nasikat leváltottam korpás kekszre, meg puffasztott rízsre, jó volt az, amikor végeztem a sulival akkor a barátnőm is elhagyott más okok miatt, akkor csajozni is akartam, így volt motivációm arra hogy miért kéne lefogynom. eljártam bulizgatni, dolgoztam, az is sokat segített a fogyásba mert folyamatosan mozogtam, eljártam kocogni, aztán amikor lefogytam 80 kilóra akkor voltam 19,5 éves, és már azért ki is néztem akkor valahogy, és egyből jobban éreztem magam, többet bírtam mozogni, jobban éreztem magam, a nagy lépcsőzések sem jelentettek problémát már, és most 22 évesen vagyok benne majdnem egy 2 éves kapcsolatba ez a második barátnőm, ő a külsőm miatt mozdult rám, de megismert és már fülig belém szeretett, ő szeret táncolni, így elmentem vele olyan helyekre ahol volt erre lehetőség, plusz folyamatosan edzek, és most boldog vagyok, testileg is jól érzem már magam, igaz még van rajtam felesleg de mondták hogy egy kicsit álljak le mert alapból azért hirtelen fogytam sokat, az étrendemre odafigyelek, meg arra is hogy mikor mennyit mozgok.

Én csak annyit mondok neked hogy nyugodtan mutasd meg neki ezt az üzenetet, mert én azért már túl vagyok egy pár éven és megtudtam mi az a szenvedés a sok evés miatt, és lehet ebből tanulni fog a lányod.

2012. nov. 27. 20:44
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát még férjemmel ugy döntöttünk hogy várunk mgé két hette,hogy biztos hogy ettől hizzik ha igen, akkor lépünk hogy próbálja abba hagyni. Köszönöm!
2012. nov. 27. 21:08
 7/12 anonim ***** válasza:
81%

Bocsi, de ez eléggé kamu kérdésnek néz ki.

Nem lehet két hét alatt meghízni.

Az pedig nagy butaság, hogy mindent tiltotok neki, mert - amennyiben a kérdés igaz - ez lesz a vége.

2012. nov. 27. 21:28
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

2 hét alatt nem lehet ennyit hízni, kivétel ez alól, ha valamit szed (pl.peritol), vagy ha valami gond van.

Chips, Cola, hamburger, csoki...eh a büdös életben nem híztam tőle 1dkg-ot sem. Igaz nem is zabáltam minden nap, de akkor sem.

2012. nov. 27. 21:41
 9/12 A kérdező kommentje:
Hát nem két hét alatt , csak igazából msotlehet rajtaészre venni.Elbeszélgettem vele és azt mondta,hogy már 2 hónapja suli büfézik. Mindennap 2 zacsi csipszet vesz és a barátnői szerint szinte egész nap csak csokikkal tömi magát. És még a coláról meg ezekről ne is beszéljünk. És próbáltam leálitani, de ő azt mondta,hogy hízni akar sokat hogy nagy hasa legyen... Mondtam neki, hát jó ahogy te tudod ,de ha én nem hatok rá akkor senki,ugy hogy engedek neki egy picit de ha már tól soknak érzem akkor le probálom álitani. Pl: most is a Mc-be ment le.
2012. nov. 28. 18:41
 10/12 anonim ***** válasza:
60%

Ne adj neki pénzt pláne ha ilyenekre költi.

Urambocsá de én lekevernék a gyereknek ha az otthoni kaja helyet mekibe járkálna. Menjen néha de arra ne szokjon rá hogy hétközben rendes étel helyet ilyet eszik.

2012. nov. 28. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!