Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Vettem a múltkor egy csomagos...

Vettem a múltkor egy csomagos 100g-os szalámit. Én vagyok buta?

Figyelt kérdés
Nos az volt a szalámi csomagolására írva, hogy 100 g szalámi 125 g húsból készült. Hova lett az a 25 g?

2012. okt. 25. 06:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ez jó kérdés. valaki megválaszolhatná.
2012. okt. 25. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
10%
A füstölés során a zsír nagy része távozik. Ha otthon sutsz valami húst, akkor is látod, hogy összemegy a szelet.
2012. okt. 25. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
9%
Van két kiló házi kolbász. Megveszed? Igaz, mérve csak 80 deka.:)))))))
2012. okt. 25. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:
A párom is a füstölős dolgot mondta, na de a füstaromák idejében olyan hihetetlen, hogy tényleg füstölik a szalámit.
2012. okt. 25. 07:40
 5/18 anonim ***** válasza:
A füst aroma az pl só alapú, a só pedig mint tudjuk, a víz parologtatasaval szárít. Kevesebb víz= kevesebb suly
2012. okt. 25. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
5%
Ott maradt a darálóban, meg a keverő-edény oldalfalán, a keverő-lapáton. Elővettek 125 gr. húst, és mire becsomagolták maradt belőle 100 gr. Kész, ennyi.
2012. okt. 25. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
85%
A száraz szalámik/kolbászok a pácolás, száritás/füstölés során VIZET (nem zsirt!!!) veszitenek, és ezért lesz a kész termék könnyebb, mint a kiindulási súly. Ez teljesen normális, és éppen ezért áll ell a szárazkolbász hütés nélkül, ellentétben a párizsi és társaival szemben.
2012. okt. 25. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
Értem. Tehát amikor megsúgom a jó kis zsír szalonnát, abból csak a víz távozik es én a vízben pirított meg utána a hagymát.... Ja.... Csak a víz távozik, semmi zsír. :)
2012. okt. 25. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
Megsutom, nem megsúgom :D
2012. okt. 25. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 e-ditta ***** válasza:
58%

Szerintem nem vagy tisztában a kolbászkészitéssel: Ott a hús sózzák, töltik és füstölik, NEM SÜTIK!!!

A szalonna/hús sütése más téma, de ott is a kisült zsir MELLETT nagyrészt viz távozik.

2012. okt. 25. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!