Ki-milyen szalámit szokott venni?
Igazából arra gondoltam, hogy szoktam venni ezeket az előre csomagolt 10-15 dkg-s szalámikat az üzletláncokba, de (!!) nem volt nehéz rájönni, hogy drágák, mert hiába csak 200 ft vagy valamivel több, a kilója 2000 fölött van.
Hogy jövünk ki jól? Milyen típusú szalámi az, ami megéri árban is, és mennyiségben?
Ki-milyenre esküszik? Nagyobb tételben vegyünk tartós szalámit pl. diákcsemege típusút, vagy a boltban szeletenként?
Szalonna, és kolbász szinte mindig van itthon, esetleg sajt, és pástétomok, májkrémek, de valami szalámi is jól jönne, hogy ne legyen unalmas a kenyérre való.
Szia!
Ha szalámit veszek, akkor mindig a boltban frissen szeleteltet kérem, ugyanis ha rúdban veszed meg, a vége soha sem olyan finom, mint a friss, árban viszont ugyanaz.
Sokan drágának tartják az ilyen szalámikat, de ha belegondolunk, hogy tíz dekában hány szelet van, szemben a friss felvágottal (párizsi, zala stb.) mégis jobban jöhetünk ki anyagilag.
Remélem segítettem :-)
Ritkán vásárolok, de akkor nagyon megnézem, hogy milyet NE vegyek.
Lassan az egész magyar húsfeldolgozó ipar annak a (had ne írjam le milyen) csányi sándornak van a kezében. Magyar emberek ezreit teszi tönkre, most éppen a Gyulai Húskombinát dolgozóit...
Ennek értelmében nem vásárolok Pick, Délhús, Herz, Ringa, és sorolhatnánk még napestig a márkákat. Nem sok van, ami nem csányié.
Jobb inkább nem vásárolni ilyesmit. Inkább csak kistermelőktől háztáji termékeket, ők megérdemlik a vásárlót!
Ami éppen akciós, de általában Herz, Pick.
Ha egyik se akciós amikor szükség lenne rá, akkor Csabai lángolt kolbászt szoktam venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!