Hogyan kell jó ház tejfölt készíteni?
Hogy ne legyen keserű, se túl savanyú, krémes és ne túl folyós.
Az aludt tej föle nálunk már erjedt és rossz szagú ... ha így kellene csinálni. Lehet -e oltani mint a házi joghurtot?
Csak FRISS házi tejböl kiindulva lehet késziteni.
Ha túl lassan alszik meg a tej, akkor lesz rossz izü.
Annyira nem eygszerü, mint ahogy sokan gondolják.
Kellöen langyos helyen kell a megmelegitett - NEM felforralt - tejet megaltatni, 4-5 óra alatt meg kell aludnia. Ekkor lehüteni és ha hideg, óvatosan csak a tetejét leszedni egy ruhába és a maradék levét lecsöpögtetni.
Célszerü keskeny, magas edényben altatni, mert akkor vastagabban áll rajta a tejföl.
A langyos tej nekem kb kézmeleg, de nem lényeg pontosan.
Utána szobahömérsékleten altatom meg - ez kb 20-25 fok között van általában, de itt sem kell méricsgélni.
A savót meg nyugodtan meg lehet inni, de nem túl sok lesz, mert a tejfölben csak egész kevés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!