Segitségre lenne szükségem - dödölle?
Szeretnék dödöllét késziteni, de még soha nem csináltam, söt nem is etten. Több receptet találtam dödölléhez, de pár dolog nem egyértelmü.
Elöször is több helyen irják, hogy a megfött és összetört krumplihoz lisztet kell keverni.
De egyesek szerint normál lisztet, mások szerint szárazon megpiritottat, van, aki szerint a liszttel fözni kell még a krumplit, másikak szerint meg nem. Most melyik az igazi, ahogy biztosan sikerül?
A másik gond, hogy van, ahol keménynek kell lennie a masszának, van, aki lágynak irja, megint máshol meg se túl kemény, se túl puha nem legyen. Most milyen a jó - mihez lehetne hasonlitani?
A harmadik kérdés: rántott húshoz illik köritésként?
Kérem, hogy csak olyan valaki válaszoljon, aki már készitett ilyet és csak kipróbált receptet irjon be. (A google-t tudom használni, de éppen az ott talált rengeteg recept zavar egyre jobban össze.
Mindenkinek elöre köszönöm a választ.
fghj cvbn: az általad emlitett könyvet sikerült megszerznem, igen sok jó recept van benne, amit eddig igy nem ismertem, köszi az ötletet.
A dödölle meg annyira sikeres volt, hogy ma újra el kellett készitenem a családnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!