A kisfiamnak szeretnék csoki tortát sütni. Segitségre lenne szükségem, hol találok egy nagyon egyszerü receptet?
Ha beirod az oldalra azt, hogy csoki torta, talalni fogsz: mindmegett.hu
Vagy nezd meg dobozos nagyon fincsi, Dr. Oetker vakondturas nevu finomsagat, a dobozon a recept is rajt van.
nekem a mindmegett-és receptek sose azt hozták,amit vártam tőlük.viszont van egy nő,akinek a honlapján olyan receptek vannak,amik már kipróbáltak és kép is van hozzájuk és tuti jók.én egyszer kipróbáltam onnan egy túró tortát,azóta én vagyok a család süteménygyártója:-)
kiprobaltrecik.extra.hu
Bàr nem csokitorta,de egyszerü,és finom,amit én ma el is készitek:
vendögvàro(kakaos lap,plussz piskota lap,közte vaniliàs krém,teteje csokimàz!
Isteni!
5 tojás fehérjét robotgéppel felversz, majd 5 evőkanál cukor,mikor kemény a hab, 5 sárgája, majd 5 evőkanál liszt, s fél csomag sütőpor.
Egy kerek, vagy kisebb téglalap alakú tepsi aljára vágsz sütőpapírt, bele öntöd a massszát, s 180-200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percet sütöd. Mikor szép aranysárga a teteje a piskótának, s látod hogy a széle elválik a tepsitől, akkor jó a piskóta.
Ebből készítessz kettőt. Majd mikor kihűltek még félbe félbe vágod, hogy 4 lapot kapjál.
Krém:
6 dl tejből 2 csoki pudingporral pudingot főzöl, cukor nélkül. (Jó sűrű lesz nyugi :)
3db 10 dkg-os teavajat szobahőmérsékleten hagysz puhulni, majd robotgéppel 25 dkg porcukorral kikavarod.
Utánna mehet bele a csoki puding, ezzel is jól elkavarod, majd 2 evőkanál sima kakaóport kavarsz még bele.
Eztán jöhet a torta kenése,4 részre osztod a krémet, megkened a lapokat, majd ezzel a krémmel kívülről is bevonod a tortát. Két evőkanálnyit ha egy kis zacskóba teszel, s kicsíped ollóval a zacsi sarkát, kapsz egy habzsákot, amivel díszítheted a torta tetejét.
Boltban vehetsz a tetejére még egy marcipán figurát.
Nagyon finom torta, s nem lehet elrontani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!