A kóla receptjére hogyhogy nem jött rá eddig senki?
Tudom, hogy 1000 lakat alatt őrzik és a legjobban védett ipari titok, de tele van a világ ügyes kémikusokkal, tudósokkal, és ma már olyan gépek vannak, amik a mintából milliomod pontossággal ki tudják mutatni annak összetevőit.
Nem hiszem el, hogy teszem azt a Berkeley egyetem tudósai ne tudnák meghatározni, miből is áll pontosan. Mi olyan nehéz rajta, amikor a levegőből ki tudják mutatni a Japánból ideérkező jódizotópok jelenlétét, vagy az évszázadok óta fagyott sarkvidéki jég összetételét? Sose értettem az olyan kijelentéseket, mint hogy "a teljes recept hétpecsétes titok". Ha egy vizeletmintából kimutatják a drog jelenlétét vagy a vérből a pontos vérképet, akkor erre hogyan nem jönnek rá?
Hogy lehet a mai technológiával, tudással egy ilyen dolog még mindig ismeretlen? Amikor már atomokat ütköztetünk, hogy megismerjük az anyag természetét, amikor olyan szintű tudás áll rendelkezésünkre, mint ami messze nem állt, amikor a kóla receptjét megalkották, hogy lehet ez még mindig titok? Ugyanez van a KFC-s csirkével. A panír pontos összetétele titok. Nem tudom elképzelni, hogy hogy lehet titokban, amikor minden egyes étteremben el kell készíteniük a csirkét.
Persze, igazad van. Egy néhány ezer dolláros spektrum analizátorral meg lehet határozni az összetételét.
A probléma a receptúra felhasználásával van, ahogy a kettes válaszoló is írta.
A szabadalmaztatás lényege éppen az, hogy az összetétel egy "lightos" változatát (ami természetesen nem a korrekt recept) leadják a szabadalmi hivatalnak, és ha az abban leírt kritériumoknak megfelelő másik termék megjelenik a piacon, akkor jönnek az ügyvédek és az Isten irgalmazzon a hamisítónak (legalábbis az USA-ban)
Nem érted? Nem csak a név van levédve, hanem még más is!
Nem érti.
Egy lóf@szt - már bocs.
Az üveg formája például nincs?
Apple
Gondolom a szabadalmi dolgokra épp jó példa. Bármiért perelnek, ha elég erős a konkurencia. Na a Cola is ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!