Miért fut ki a kóla ha fölrázzuk?
Figyelt kérdés
Gondolom köze van ahhoz hogy oxigént kap, de pontosabban?
Miért fut ki? Mi történik akkor amikor fölrázzuk?
2011. szept. 2. 21:48
1/5 anonim válasza:
Minden szénsavas ital, nemcsak a kóla..
2/5 anonim válasza:
Nincs köze az oxigénhez
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
3/5 anonim válasza:
az első jol mondja pl felrázol egy szénsavmentes ásvány vizet kinyitod nem futki
4/5 anonim válasza:
Mert a benne oldott Szén-dioxid kiszabadul.
És viszi magával a kólában lévő anyagokat, amikről gőzöm sincs, hogy mik.
Ezektől habzik, és sprickolja össze a frissen mosott gatyád.
G.
5/5 anonim válasza:
Amennyire tudom, szén-dioxid van benne oldva, ami nagy nyomáson oldva is marad. Ha kinyitod, leesik a nyomás, és elkezd felszabadulni a szén-dioxid, amit a rázás felgyorsít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!