1/1 bromkrezol válasza:
A habzáshoz felületaktív anyagok kellenek. A kólában vannak olyan természetes szerves vegyületek, melyek így működnek. A másik, ami a habzáshoz kell, a sok buborék, ami felszáll és megkeveri az oldatot. Ez azért lehetséges, mert a kólában jelentős mennyiségű szén-dioxid van. A palackban túlnyomás van. Mikor kiöntöd, a nyomásesés miatt felszabadul a sok buborék és az oldat felszínére tör, beindul a habzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!