Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17 hónaposnak kóla?

17 hónaposnak kóla?

Figyelt kérdés
Szabad? Unokatestvérem 17 hónapos, rendszeresen kap kóla féléket. Csak nekem nem tűnik jó ötletnek?
2012. ápr. 4. 10:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
A kóla még 17 évesen is káros az egészségre, nem hogy 17 hónaposan.
2012. ápr. 4. 10:17
 2/11 anonim ***** válasza:
72%

egyáltalán nem jó ötlet,

kislányom 2 éves múlt nemsokkal, és a minap koryoltattam, vagyis nyalintattam meg vele a szénsavas kólát mert már majd kilőkte a kezemből, de elhúzta a száját szerencsére.

nem való kóla egy kisgyereknek sem,

ne csodálkozzon hogyha majd beteg lesz a gyerek gyomra szorulásos vagy egyéb, isten ments !

ilyenkor hol van a védőnő a család ???!!!

2012. ápr. 4. 10:18
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Nem kéne de gondolom pár kortyot kap nem egy egész üveggel.

Ismerősöm 1 éves fiát Fantával itatta az ő dolga én nem szoktam adni a gyerekeimnek max. megkóstolják és mondják hogy fúj....

2012. ápr. 4. 10:19
 4/11 A kérdező kommentje:

Az egész család ott volt (családi összejövetel), az anyja, apja, testvére, mindenki látta, de csak szerintem nem természetes, a többiek szerint nincs ezzel gond.

A védőnőt nem érdeklik az ilyesmik.

2012. ápr. 4. 10:25
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

Ha 1-2 kortyot ivott csak, attól nem lesz baja.

Nagyobb mennyiséget én sem adnék.

A 15 hónapos lányom is megkóstol mindent, amit én iszok/eszek, de kóstolni egy dolog, meg rendszeresen cola-t itatni vele egy másik dolog.

És ahogy valaki írta, a cola idősebb korban sem tesz jót. Egyszer-egyszer elmegy felnőttként, de tényleg nem kéne a gyereknek adni.

Viszont, ha ők isznak rendszeresen, akkor sajnos nem fogod tudni meggyőzni róla, hogy ne adjon a gyereknek... :(((

2012. ápr. 4. 10:33
 6/11 anonim ***** válasza:
Én nem adnék.
2012. ápr. 4. 10:39
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem 2.5 éves a fiam, és nem kap kólát, még kóstolás szinten sem. Mi sem iszunk egyébként.
2012. ápr. 4. 10:39
 8/11 anonim ***** válasza:
80%

Egy évben párszor ha kap, az nem gond, egy kis pohárkával (egy decinél többet nem adnék egyszerre!), de ha azt írod rendszeresen, mondjuk minden hétvégén, vagy hetente többször is, az már baj.

A kóla megköti a kalciumot, ezért fejlődő szervezetnek kiváltképp nem jó. Ehhez jön csak hozzá, hogy fogak stb.

Szerintem alapvetően mindig az a kérdés, hogy a szülőknek/családnak milyen étkezési szokásai vannak, mert sokkal nehezebb a gyerektől megvonni valamit, ha a szülők is azon élnek, akkor a gyerek is hamar rá fog szokni, mert először "csak megkóstolja", aztán jön, "ha apa is azt issza, akkor ő miért ne"? És ez jogos.

Én saját magam is ásványvizet iszom, mert nem szeretem a nálunk folyó csapvíz ízét, így a gyerekeim is ásványvizet kapnak, furcsa lenne nekik csapvizet adni. Viszont nagyinál megisszák a csapvizet. Ez egy teljesen normális mechanizmus, gondolom ezért nem tartják problémának a rokonok sem, hogy a kicsi kólát igyon...

2012. ápr. 4. 10:41
 9/11 anonim ***** válasza:
50%
én gyereknek egyátalán nem adnék szénsavasat, pláne nem kólát. nem értem a szüleit.
2012. ápr. 4. 10:57
 10/11 anonim ***** válasza:

i az, hogy a védőnőt nem érdekli?

unokatesódat "feljelentetted" a védőnőnél amiért megkóstoltatták a gyerekkel a kólát?

na szerintem amit te csináltál a nem normális...

azért nem kell mindent túldramatizálni! én fiam is 2 éves korába belenyalt a kólába, semmi baja nem lett. azóta ha meglát egy kólás automatát, hisztizik, hogy kér :D persze ne adok, de nem hiszem, hogy bárki bepanaszolt volna a védőnőnél ezért...

2012. ápr. 4. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!