Le lehet fagysztani a krumpliból készült tésztát?
Gondolok itt a gombóc tésztájára, vagy krumplilángoséra, tehát olyan, amiben krumpli, liszt, tojás van, sem élesztö, sem sütöpor nincs.
Mennyire lehet utána felhasználni?
Semmiképpen nem szeretném készen - megfözve/sütve fagyasztani, hanem nyersen.
Kész szilvásgombócot (tehát amit már csak főzni kell) szerintem lehet fagyasztani, mert olyanból bolti is van. Barátfüle (avagy derelye) dettó, ugyanolyan a tésztája.
A krumplilángost nem ismerem, de mi hasonló krumplis tésztából szoktunk bableveshez krumplis pogácsát sütni (olajban), azokat kisütve fagyasztjuk, ha úgy adódik. Nem tudom, lehet-e másképp és hogy van-e élesztő a tésztában olyankor.
Köszi a gyors válaszokat.
Elsö válaszoló: te hogy készited el utána? Hütöben vagy a konyhában olvasztod ki? Nem lesz vizes állagú, vagy furcsa, szokatlan izü?
A boltokban van gombóctészta - NEM gombóc, csak azt nem tudom, hogy abban van-e valami adalék.
Utolsó válaszoló: mellesleg nem tudom, mi a különbség szerinted fagyasztás szempontjából a tészta és a megformázott tészta között? Mert én nem látok közte semmilyen különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!