Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Le lehet fagysztani a krumplib...

Le lehet fagysztani a krumpliból készült tésztát?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a gombóc tésztájára, vagy krumplilángoséra, tehát olyan, amiben krumpli, liszt, tojás van, sem élesztö, sem sütöpor nincs.

Mennyire lehet utána felhasználni?

Semmiképpen nem szeretném készen - megfözve/sütve fagyasztani, hanem nyersen.



2012. szept. 4. 21:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Lefagyaszthatod. Kiengedve éppúgy használhatod,mint frissen.
2012. szept. 4. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Kész szilvásgombócot (tehát amit már csak főzni kell) szerintem lehet fagyasztani, mert olyanból bolti is van. Barátfüle (avagy derelye) dettó, ugyanolyan a tésztája.


A krumplilángost nem ismerem, de mi hasonló krumplis tésztából szoktunk bableveshez krumplis pogácsát sütni (olajban), azokat kisütve fagyasztjuk, ha úgy adódik. Nem tudom, lehet-e másképp és hogy van-e élesztő a tésztában olyankor.

2012. szept. 4. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors válaszokat.


Elsö válaszoló: te hogy készited el utána? Hütöben vagy a konyhában olvasztod ki? Nem lesz vizes állagú, vagy furcsa, szokatlan izü?

2012. szept. 4. 21:44
 4/7 anonim ***** válasza:
A tésztát ha megfagyasztod tiszta ragacs lesz ha kiolvasztod!Nem fogod tudni használni!Meg kell a gombócot készre csinálni.
2012. szept. 4. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem véletlen hogy a boltban is csak zyíros leveles tésztát lehet kapni fagyasztva, krumplisat csak készen gombócnak derelyének.
2012. szept. 4. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

A boltokban van gombóctészta - NEM gombóc, csak azt nem tudom, hogy abban van-e valami adalék.


Utolsó válaszoló: mellesleg nem tudom, mi a különbség szerinted fagyasztás szempontjából a tészta és a megformázott tészta között? Mert én nem látok közte semmilyen különbséget.

2012. szept. 5. 08:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Azért az lényeges, hogy milyen sebességgel olvasztod ki. A fagyasztott gombócot külön kiolvasztás nélkül dobjuk a forrásban lévő vízbe. Ha sima tészta lenne, szép lassan fel kéne olvasztani a formázáshoz, és megfolyósodhatna. Szerintem ez a különbség.
2012. szept. 6. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!