Miért lett ennyire ízetlen?
Figyelt kérdés
Ma reggel csináltam magamnak gyors rizst, amire tettem rántottát. Semmi íze nincsen, pedig kicsit sóztam is, de azt mondják a sok só nem egészséges. Mellé csináltam magamnak paprikából, paradicsomból és répából salátát, amit egy kicsit a rizs felett megpuhítottam (gőzön). Szokatlan íze lett, nem mondanám, hogy nincs íze inkább fura. Eddig sok zsíros és édes ételt ettem amit a szüleim készítettek, de mivel fogynom kell ezért megpróbálok magamra főzni. Mennyi idő alatt lehet megszokni az újfajta ízeket? 18/F2012. aug. 17. 09:44
11/11 anonim válasza:
Amikor főzöd a gyorsrizst, tegyél bele a főzővízbe és készítsd együtt pl. borsóval, /zsenge/, vagy mirelit mexicói zöldségkeverékkel, amiben kevés a kukorica, jobb íze lesz biztosan. Kiemeled a rizst, kiöntöd a zacskóból, leszűröd a zöldségeket, és hozzákevered, egy kis kanál olaj mehet rá, ha azonnal fogyasztod, nem is kell. Mellé egyél csirkemellfiléből vagy pulykamellfiléből száraz sült húsokat, ujjnyi vastag csíkokra vágod a húst, egy kanál olajon lepirítod, fehéredésig, sózod, borsozod, tehetsz rá morzsolt majoránnát, kevés vízzel felöntöd és párolod benne , amíg el nem fő, kb. 25-30 perc, zsírjára pirítod, és kész . Párolt brokkoli is mehet mellé, vagy karfiol, szintén párolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!