Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért lett ennyire ízetlen?

Miért lett ennyire ízetlen?

Figyelt kérdés
Ma reggel csináltam magamnak gyors rizst, amire tettem rántottát. Semmi íze nincsen, pedig kicsit sóztam is, de azt mondják a sok só nem egészséges. Mellé csináltam magamnak paprikából, paradicsomból és répából salátát, amit egy kicsit a rizs felett megpuhítottam (gőzön). Szokatlan íze lett, nem mondanám, hogy nincs íze inkább fura. Eddig sok zsíros és édes ételt ettem amit a szüleim készítettek, de mivel fogynom kell ezért megpróbálok magamra főzni. Mennyi idő alatt lehet megszokni az újfajta ízeket? 18/F

2012. aug. 17. 09:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ne csodálkozz. Csupa olyan kaját csináltál aminek önmagában nem sok íze van. Fogyni úgy is lehet h nem csak ízetlen ételeket eszel.
2012. aug. 17. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
A zöldségeknek van íze csak még nem szoktam hozzá.
2012. aug. 17. 09:51
 3/11 anonim ***** válasza:

nem fogsz attól jobban fogyni ha ehetetlen kajákat csinálsz.

Rizsre több sót tegyél,rántottába kis delikát,fűszersó

2012. aug. 17. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Igen van íze csak alig valami. az ilyen ételre is azt mondjuk h ízetlen.
2012. aug. 17. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
73%
lehet, hogy az eddigi kaják betettek az ízlelőbimbóidnak, szóval beletelhet egy kis időbe, mire megérzed, hogy a zöldségeknek is van íze
2012. aug. 17. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
sokat segíthet egy kis bors is
2012. aug. 17. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Az ételekben levő mesterséges ízfokozók után az igazi ételek kevésbé tünnek ízletesnek egy ideig. Mikor kimennek belőlünk ezek a mesterséges anyagok, akkor majd jobban lehet érezni az igazi ízeket. De ez egy ideig eltart sajnos.

Fogyókúrában egyébként nem ajánlott a rizs, nagyon magas a kalóriatartalma.

Só helyett jobb pl a himalája só vagy tengeri sók, mert a bolti só megköti a vizet és kevésbé lehet fogyni emiatt is.

2012. aug. 17. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
49%

Hetek kellenek hozzá, hogy "leszokj" a mesterséges ízfokozókról, és elkezd felismerni pl a gyengébb ízű zöldségek saját ásványi sóit.

Pici zsiradékon erőteljesen pirítsd le, úgy fokozható az íze.

2012. aug. 17. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Egyszerűen szokatlan számodra, ennyi.nem ehhez vagy szokva, ha kitartó vagy akkor majd megszokod, de a jó ízek után mindig is vágyakozni fogsz.Fűszerezed bátran a kaját attól nem hízol.Egyébként a rizs alapból egy ízetlen étel.Ha sózod sós, ha cukrozod édes, de önmagában szintre ízetlen.:)
2012. aug. 17. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Főzd meg a rizst, tedd félre.

Nagyon kevés zsiradékon (olajon) apróra vágott petrezselymet futtass meg, kavard bele a rizst, sózd, borsozd. Én így pl. már önmagában is képes vagyok megenni.


Persze ez nem igazán fogyókúrás kaja, de így már íze van!

2012. aug. 17. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!